Mik Džons, lider grupe Foreigner, otkrio da boluje od Parkinsonove bolesti: To je svakodnevna borba…

0
90
Mik Džons, screenshot YouTube
Oglasi

Legendarni muzičar Mik Džons, gitarista grupe Foreigner i autor brojnih hitova, kao što su “I Want Know What Love Is”, “Bad Love” i drugih, otkrio je da boluje od Parkinsonove bolesti.

Pevač Foreignera besan na Kuću slavnih: Da li je moguće da oni misle da mi nemamo dovoljan “uticaj”?

Tim povodom oglasio se na Facebook stranici grupe Foreigner.

“Fanovi su postali veoma svesni da već neko vreme ne nastupam na sceni sa bendom. Pre nekoliko godina dijagnostikovana mi je Parkinsonova bolest.

Želim da svi znaju da mi ide dobro, međutim, uvek sam voleo da budem najbolji kada nastupam na sceni, i nažalost, trenutno mi je to malo teško.

Još uvek sam veoma uključen u pozadini u Foreigner i ostajem prisutan. Parkinsonova bolest je svakodnevna borba; nekoliko mojih prijatelja se takođe bori protiv bolesti. Važno je da istrajem uz podršku svoje porodice i da se podsetim na divnu karijeru koju sam imao u muzici”, naveo je Mik Džons.

Šta je Parkinsonova bolest?

Parkinsonova bolest (engl. Parkinson’s disease – PD), ili jednostavno Parkinson je dugotrajni degenerativni poremećaj centralnog nervnog sistema koji uglavnom pogađa motorni sistem. Simptomi se obično javljaju polako i, kako se bolest pogoršava, nemotorni simptomi postaju sve češći. Najočigledniji rani simptomi su tremor, ukočenost, usporenost pokreta i poteškoće u hodanju, ali mogu se javiti i kognitivni problemi i problemi u ponašanju. Demencija kod Parkinsonove bolesti postaje česta u poodmakloj fazi bolesti. Depresija i anksioznost su takođe česti, a javljaju se kod više od trećine ljudi sa PD. Ostali simptomi uključuju senzorne, poremećaje spavanja i emocionalne probleme.Glavni motorni simptomi zajednički se nazivaju “parkinsonizam” ili “parkinsonov sindrom”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime