Marvelova ratnica u lovu na ubicu Merlin Monro: Nije Kenedi… mislim da sam otkrila ko je kriv

0
301
Oglasi
Cold Case History, Florens Kasumba/Photo: Viasat History
Cold Case History, Florens Kasumba/Photo: Viasat History

Glumicu Florens Kasumba, Uganđanku odraslu u Berlinu, koju je život iz nemačke prestonice poveo ka Holivudu, danas dok snima drugi nastavak kultnog Marvelovog filma “Crni panter” gotovo je nemoguće zamisliti u bilo kom drugom izdanju osim u odori ratnice Dore Milađi.

U Marvelov univerzum fantazije zakoračila je 2016, u filmu “Kapetan Amerika” sa manjom sporednom ulogom, nakon već uspešne karijere u nemačkoj kinematografiji. Ipak, “Kapetan Amerika” za Florens je bio odskočna daska ka ličnoj gardi moćnog Crnog pantera i roli komandantkinje Ajo kojoj se vratila i u filmu “Osvetnici”, “Soko i Zimski vojnik”, a sada je očekujemo i u predstojećem blokbasteru “Crni panter: Vakanda zauvek”.

FRENK SINATRA JE DO SMRTI ČVRSTO VEROVAO DA SU KENEDIJEVI UBILI MERILIN MONRO…

Međutim, Florens u međuvremenu nije gubila vreme. Prošle godine, posle gotovo dve decenije na malim ekranima i velikom platnu, glumica se odlučila na novi izazov – žanrovski izlet u nepoznato. Snimila je šestodelnu mini-seriju “Istraživanje zastarelih slučajeva”, koja je imala premijeru 7. februara na kanalu Viasat History, a repriza nas očekuje već početkom marta.

PSI ME NIKADA NISU UJELI, SAMO LJUDI… OVAKO JE GOVORILA MERILIN MONRO

Tako nas je moćna ratnica Ajo ovog puta povela u misiju rešavanja najpoznatijih zločina od kojih neki datiraju i hiljadu godina u prošlost. Za nju je, kako kaže, to bio još jedan korak dalje, nalik onom kada se prvi put našla na holivudskom setu. A posle “vatrenog krštenja”, priznaje, rado bi se ponovo okušala u svetu dokumentaraca.

Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe

– Volim istoriju, jer ona oplemenjuje čoveka. “Istraživanje zastarelih slučajeva” za mene je bila neopisiva avantura koja me je u potpunosti obuzela. Baš kao što je to učinio “Crni panter” koji je na neki način oživeo folklor i mitologiju Afrike, iz koje sam potekla. Imati priliku da iz prvog reda posmatrate skidanje vela tajni sa prošlosti o kojoj se naizgled sve zna, a u stvari je tako malo poznatih činjenica, za mene je bilo kao da sam prisustvovala prizivanju duhova od kojih sam tražila odgovore na sve više mojih “Zašto?”. Jer svaki sledeći korak na putu razotkrivanja ovih starih zločina za posledicu je imao novo “Zašto?” – poručuje Kasumba, priznajući da je uloga voditelja u dokumentarnoj seriji podjednako zahtevna kao i u bilo kom drugom filmu ili seriji.

POSLEDNJI SNIMAK MERILIN MONRO, NASTAO SAMO NEKOLIKO DANA PRED SMRT… KAŽU DA JOJ SE U OČIMA VIDELA MRAĆNA SENKA…

Smrtonosna posekotina na vratu Ramzesa Trećeg, neobjašnjiv nestanak dva princa slavnih Medičija, sumnjivo samoubistvo Vinsenta Van Goga i još sumnjivija i do danas nerazjašnjena smrt Merilin Monro. Od drevnog Egipta do vrhunca Holivuda, “Istraživanje zastarelih slučajeva” uz pomoć najsavremenije forenzičke tehnnike i britkog uma telohraniteljke Crnog pantera ponovo ispituje slučajeve zbog kojih se stručnjaci i danas češu po glavi. Kasumba otkriva da je svaka epizoda za nju bila put u nepoznato, jer nije mnogo znala ni o jednoj od epoha koju je zahvaljujući ovoj seriji posetila, ali da joj je, svakako, najbliža bila priča o smrti holivudske legende, plavokose pop ikone Merilin Monro.

Cold Case History, Florens Kasumba/Photo: Viasat History
Cold Case History, Florens Kasumba/Photo: Viasat History

– Pitanje koje sam postavila sebi razmišljajući o njenom slučaju je: “Zašto bi se neko ubio sa 36 godina, u trenutku kada je bila verovatno najveća zvezda na svetu?”. Bilo je tu mnogo nelogičnosti. Teorija o tome da je žrtva zavere u koju je bio umešan predsednik Kenedi bila je polazna tačka za dalje istraživanje, iako je zvanična verzija bila ta da se Merilin predozirala. Mi smo pošli za najnovijim teorijama da je glumicu ubio njen navodni tadašnji ljubavnik, doktor Ralf Grinson – poručuje Kasumba dodajući da je ključni trag u istraživanju bila misteriozna kutija pronađena u biblioteci Univerziteta Kalifornije 2019. godine. U ovoj kutiji su se nalazili fajlovi koje je Grinson sakupio o Monro, čiji je sadržaj nosio oznaku “poverljivo”, što je dodatno pojačalo sumnju.

– Grinson je bio taj koji je pronašao telo glumice, i mnogi sumnjaju da je on predozirao glumicu barbituratima koji su joj oduzeli život – zaključuje Florens Kasumba.

Emisija “Istraživanje zastarelih slučajeva” pokušava da suzi krug mogućih počinilaca otkrivanjem novih dokaza, obavljanjem novih intervjua i posetom mestu smrti Monro, istovremeno pružajući sveobuhvatan pogled na Holivud iz 1960-ih.

Cold Case History: TrailerDer spektakulärste Kriminalfall der Nachkriegs-Ära: Der Mord an der Frankfurter Edelhure Rosemarie Nitribitt bewegt im Wirtschaftswunder die noch junge Bundesrepublik. Florence Kasumba rollt den ungelösten Fall neu auf.
Am 25. März läuft die erste Folge unserer neuen Reihe “Cold Case History” um 20:15 auf Arte oder in der Mediathek.

Posted by STORY HOUSE Productions on Wednesday, 24 March 2021

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime