Psi me nikada nisu ujeli, samo ljudi… Ovako je govorila Merilin Monro

0
121
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe
Merlin Monro/Photo: facebook@MarilynMonroe

Merlin Monro (1926 – 1962) ili Norma Džin Bejker, bila je američka glumica, pevačica, model i igračica. Glumila je u brojnim uspešnim holivudskim filmovima pedesetih godina 20. veka, a njeno najveće glumačko ostvarenje bila je uloga u filmu “Neki to vole vruće”.

A zapravo, Merlin je bila mnogo više od toga. Ikona. I to ne samo Holivuda.

Iako su je svi uglavnom smatrali samo lepom praznoglavom plavušom, Merlin Monro umela je itekako da razmišlja, a neke od svojih misli delila je sa obožavaocima. Evo nekih od njih…

 1. Verujem da se sve događa sa razlogom! Ljudi se menjaju, da biste naučili da ih pustite. Stvari ne idu kako treba, da biste znali da procenite kada ste u pravu. Verujete u laži, da biste na kraju naučili da ne verujete nikome osim sebi. Ponekad, dobre stvari propadaju, tako da možete očekivati da će neke dobre stvari pasti i na vas.
 2. Ja sam sebična, nestrpljiva i pomalo nesigurna. Ponekad pravim greške, ponekad sam van kontrole i s vremena na vreme teška za rukovanje. Ali ako ne možeš da me podneseš kada sam najgora, sigurno me ne zaslužuješ ni kada sam najbolja.
 3. Lepota je u nesavršenosti. Ludilo je genijalno i bolje je biti apsolutno smešan nego apsolutno dosadan.
 4. Glupo je plašiti se. I kajati se, isto tako.
 5. Holivud je mjesto gde će vam platiti hiljadu dolara za poljubac i pedeset centi za dušu. Znam, jer sam dovoljno puta odbila prvu ponudu i još uvek se držim druge.
 6. Ženama koje teže da budu jednake sa muškarcima, nedostaje ambicija. Ne smeta mi život u muškom svetu, sve dok mogu da budem žena u njemu.
 7. Karijera je prelepa, ali ne možete da se sklupčate uz nju u hladnim noćima.
 8. Da sam poštovala sva pravila, nikada nigde ne bih stigla.
 9. Psi me nikada nisu ujeli. Samo ljudi.
 10. Ako možete da navedete ženu da se smeje, možete da je navedete na bilo šta.
 11. Pravi ljubavnik je čovek koji te uzbudi i kad te poljubi u čelo, kad ti se smeje u oči ili kad samo zuri u prazan prostor.
 12. Mudra djevojka poljubi, ali ne voli, sluša, ali ne veruje, i ostavlja pre nego što bude ostavljena.

Svojevrsni muzički omaž čuvenoj Merlinki nedavno je snimio i je i srpski reper Gliša. Evo kako je on doživeo lepu pametnicu..

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime