Marčelo objavio novi singl… Sa “Nojeve varke” stigao “Flashback”, ozbiljno šaljiva romansa na paraćinski način

0
411
Oglasi
Marčelo/Photo: Lampshade Media promo
Marčelo/Photo: Lampshade Media promo

Marko Šelić Marčelo, udružen sa Aleksandrom Jovanovićem Šljukom, nudi nešto malo drugačije – nadasve duhovit, urnebesan osvrt na davne dane prvih ljubavi, pobeda i poraza u novom singlu “Flešbek”.

Najličnija vožnja do sada… Marčelo najavio album “Nojeva varka”

Singl se nalazi na Marčelovom dugo očekivanom novom albumu “Nojeva varka”, na kojem će se naći čak 16 pesama.

– Leto je i ljude treba makar nakratko odmoriti od teških tema, koje svakako imaju svoje mesto na albumu – kaže Marčelo. – Ovo je jedna od onih svačijih priča, predstavljena šaljivo: koliko su nam samo prve ljubavi, to jest njihov kraj, bili nekakav smak sveta kad smo bili klinci, a koliko to danas u životu gotovo nikako ne figurira, osim kao nešto što ti izmami osmeh. Ali da bi se ta priča ispričala, dva su sastojka nužna: vratiti se na lokaciju (u Marčelovom slučaju: Paraćin) i vratiti se na jezik. Ovo je pesma na paraćinskom, ljudi će morati da izguglaju šta su Grza, Petrus, Donji Park, Hipi-dolina… a tu je i putovanje u vreme arkada na žetone, tetrisa, narezivanja diskova, lepljenja postera – i famozne pesme “1” s prvog albuma, koja je bila tu da, pomalo nevešto, poetizuje romansu. Sad smo seli da je malo… pa, raspoetizujemo na šalu, ali jednako pošteno.

Flešbek, cover
Flešbek, cover

Muziku je uradio Aleksandar Jovanović Šljuka, prekaljeni džez pijanista, kompozitor i vokal, član Markovog benda koji se postarao za dobar deo kompozicija na predstojećem albumu.

– Volimo da idemo tamo gde nismo bili ranije i da zadajemo jedni drugima izazove. Ovo generalno nije ni Šljukin ni moj teren, ali smo baš zato želeli da, među svim tim umetnički izazovnijim pesmama u koje smo se upustili, napravimo i nešto ovakvo: zajebantski, a s dušom. Jer ispod šaljive površine, pažljivi slušalac će čuti: ovo je zapravo pesma o prolaznosti poprilično svega, pa i nas samih – objašnjava Marčelo.

Vanja Nenadić, Lampshade Media promo
Vanja Nenadić, Lampshade Media promo

U spotu za pesmu, u glavnim ulogama su glumica Vanja Nenadić i Miloš Mijailović Jaaz, reper, producent i siva eminencija kuće “Aristokrat Muzik”: Vanja kao Markova prva ljubav, a Jaaz kao njegov arhineprijatelj, “dizelaš” koji mu je “preotme”.

Kao i kod prethodnog singla “Udahni”, režiser spota je Nemanja Maraš, koji je već zamislio i ekranizaciju ostalih singlova s albuma “Nojeva varka”: svaki će se nadovezivati na prethodni i tako oblikovati jednu priču. A ta se priča, novim spotom, nastavlja već u septembru. Do tada, dok je album u fazi miksa, Marčelo i bend vratiće se koncertnim binama, kroz nastupe na Fresh Wave Festivalu, OK Festu i Beer Festu.

Pogledajte spot za “Flešbek”: 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime