Magija u šumi pored Zaječara… Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnar i mnogi drugi na 4. Outhide festivalu

0
259
Oglasi
Outhide festival / Photo: Promo
Outhide festival/ Photo: Promo

Četvrti Outhide festival biće održan u Park šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula, a kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža.

Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika, koji su odabrani putem konkursa.

Za sada su potvrđeni izvođači Minilinija, Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi (MKDSL i Peđa Milutinović), Coeus, Felver, Killo Killo, Monosaccharide, Dimitrije Dimitrijević (Igralom), Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Deterdžentlmen, Fokus, Spliff, ali organizatori kažu da tu nije kraj.

Pre samog događaja u planu su brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala.

Neće izostati ni graffiti zona u skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacija za hedoniste.

Pravo osveženje biće i dečji program za roditelje i najmađe posetioce.

Outhide festival/ Photo: Promo
Outhide festival/ Photo: Promo

Outhide – festival muzike i umetnosti, nastao je godinama kada je postalo teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj “vajb”.

– Zaječar je uvek imao svoj “vajb”, a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića… Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano – kaže Mladen Stefanovski, jedan od organizatora Festivala.

Ono što organizatori posebno naglašavaju jeste besplatan kamp za posetioce koji je smešten među četinarima u Kraljevici.

Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašava spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima, umetnika Vladimira Veličkovića.

Trenutna cena ulaznice iznosi 1000 dinara, ali se očekuju razne akcije, kao i promotivne cene. Sve dodatne informacije možete da potražite na zvaničnoj Facebook stranici festivala.

Ovako je bilo prošle godine…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime