Magazin Rolling Stone “upropastio” Kida Roka: Us***a lirika od koje krvare uši…

0
260
Oglasi
Kid Rock/Photo: YouTube printscreen
Kid Rock/Photo: YouTube printscreen

Američki rock reper Kid Rok u utorak je objavio pesmu ‘We The People’ koju je Rolling Stone dočekao na nož.

U tekstu pod naslovom: “Kid Rock poziva na ‘ljubav i jedinstvo’ dok od nas traži da mu ‘sisamo jaja’ u novoj pesmi”, američki Rolling Stone dao se u analizu teksta američkog muzičara.

“Niko ne diskredituje Kida Roka toliko koliko njegova usrana lirika nakon što je u utorak objavio pesmu “We the People” koja izaziva krvarenje iz uha”, stoji već u prvoj rečenici teksta koji je napisao autor Tomas Mejer.

Kako piše, u novoj pesmi od 4 minuta, Kid Rok plagira božićni klasik uz svoje tekstove (“Covid je blizu, dolazi u grad”), podstiče širenje korona virusa (“Popni se na ovaj ljubavni brod/I ljuljaj tu kučku gore-dole po obali”), i projektuje svoje sopstvene zdravstvene probleme na generaciju Z (“Nosite masku, uzmite tablete / Sada je cela generacija mentalno bolesna”).

U pesmi se uključuje i u desničarsku agendu bacajući “F-bombe” na platforme društvenih medija, kritikujući predsednika Džoa Bajdena i ponavljajući frazu “Idemo Brendon” (Let’s Go Brandon) 13 puta u pesmi.

Naime, “Let’s Go Brandon” je  šifra za vređanje američkog predsednika Džoa Bajdena. Kada je republikanski zastupnik Bil Posi s Floride završio govor u Kongresu 21. oktobra 2021. udarcem šakom i rečenicom “Let’s Go Brandon!”,  mnogima koji su slušali možda se to činilo zagonetnim i čudnim. Ali ta je fraza već rasla u desničarskim krugovima i zapravo je zamenica za psovanje Džoa Bajdena u SAD. Republikanac iz Južne Karoline Džef Dankan nosio je “Let’s Go Brandon” masku za lice na Kapitolu. Senator iz Teksasa Ted Kruz pozirao je s natpisom “Let’s Go Brandon” na World Series. Sekretar za štampu senatora Miča Mekonela retvitovao je fotografiju fraze na građevinskom znaku u Virdžiniji.

MISTERIOZNI ZNAK NA GRUDIMA LEJDI GAGE DOK JE PEVALA AMERIČKU HIMNU NA INAUGURACIJI BAJDENA…

AP navodi kako je taj slogan “postao šifra konzervativaca za nešto mnogo vulgarnije, konkretno: Fuck Joe Biden”.

A sve je počelo na NASCAR trci 2. oktobra na Talladega Superspeedwayu u Alabami. Brendon Braun, 28-godišnji vozač, osvojio je svoju prvu Xfinity seriju i s njim je razgovarao novinar NBC Sportsa. Gomila iza njega pevušila je nešto što je u prvi mah bilo teško razaznati. Novinar je sugerisao da su skandirali “Idemo, Brendone” kako bi razveselili vozača. Ali postajalo je sve jasnije da skandiraju: “Fuck Joe Biden!”. NASCAR i NBC su od tada preduzeli korake da ograniče “buku iz okoline” tokom intervjua, ali bilo je prekasno – fraza je već bila popularna. A sad je i Kid Rok ponovio  -13 puta u jednoj pesmi.

“Ipak, Rok samo želi “ljubav i jedinstvo”. Kasnije u pesmi tvrdi da “ne idi boju”, ali se onda poziva na jednu u tekstu: “Svi krvarimo crveno, brate, slušaj me”. O da… i poziva nas da “sisamo ova jaja”, znači o tome se radi”, navodi dalje novinar Rolling Stonea.

Još u novembru Kid Rok objavio je “Don’t Tell Me How to Live”, gde osim niza uvreda nije rekao ništa konkretno. U toj pesmi je SAD nazvao “nacijom pičkica” i “pahuljica” dok je sebe uporedio sa Bruseom Springstinom i Bredom Pitom, pri tome noseći majicu “Social Media Sucks” u spotu pesme.

DON’T TELL ME HOW TO LIVE… KID ROK U NOVOJ PESMI KRITIKUJE CANCEL KULTURU I “NOVU GENERACIJU PI***CA”

Rok, strastveni pristalica Trampa, kritikovan je da je homofobično vriđao s pozornice tokom nastupa u Tenesiju prošlog oktobra. Braneći se tada u trećem licu, tvitovao je: “Ako te Kid Rock koristeći riječ f***t vrijeđa, velika je verovatnoća da si to ti. U svakom slučaju, znam da jako voli svoje gay prijatelje i razgovaraću s njim”.

Uz “We the People”, Rok je u utorak objavio još dve pesme, “The Last Dance” i “Rockin”, a na turneju će krenuti u aprilu.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime