Ludovaćemo ponovo… Zvanično potvrđeno snimanje nastavka “Jokera”, zna se i naslov

0
357
Oglasi
Joker/Photo: YouTube printscreen
Joker/Photo: YouTube printscreen

Nastavak “Jokera” službeno je u pripremi, a reditelj Tod Filips otkrio je da će naslov nastavka biti “Joker: Folie à Deux”.

Filips, koji je režiser i koscenarista prvog filma “Joker” s Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi, ponovo se udružuje sa Skotom Silverom u pisanju nastavka. Filips je na svojoj Instagram stranici podelio crvenu naslovnicu scenarija. Uključena je i slika Finiksa koji čita scenario.

POKUŠAO JE DA UĐE U UM ZLIKOVCA, PRONAŠAO JE SAMO SMRT…  DA LI JE ULOGA JOKERA KOŠTALA ŽIVOTA HITA LEDŽERA?

Iako su detalji radnje oskudni, Folie à Deux definiše se kao psihološki poremećaj u kojem isti ili sličan mentalni poremećaj pogađa dvoje ili više ljudi. S obzirom na to da je Joker poznat po psihološki zavisnim odnosima s likovima poput Betmana i Harli Kvin, ovaj naslov izgleda vrlo prokladno.

Prvi “Joker” objavljen je 2019. kao samostalni film smešten izvan bilo kog od glavnih vremenskih okvira filma o Betmenu. Ova priča o poreklu prati Artura Fleka, usamljenog klovna u Gotham Cityju koji je doveden do ivice dok prolazi kroz transformaciju u Jokera. Na film su uveliko uticali filmovi kao što su “Taksista” i “Kralj komedije”, oba u režiji Martina Skorsesea.

DEJVID FINČER: “JOKER” JE IZDAJA LJUDI S MENTALNIM POREMEĆAJIMA

Iako izvorno nije bilo planova za nastavak, Warner Bros je navodno angažovao Filipsa da napiše nastavak, a on je rekao da mu treba vremena da smisli ideje za drugo poglavlje. Sam Finiks je rekao da ne zna za bilo kakve planove za nastavak “Jokera”, ali je rekao da postoji još priča koje bi mogli da se ispričaju o ovom liku.

“Joker” je postigao uspeh kod kritike i osvojio je 11 nominacija za Oskara, odnevši nagrade za najboljeg glumca i najbolju originalnu muziku.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime