LP Duo predstavio “Nimani Rising”, završnu pesmu iz filma “A.I. Rising”

0
210
Oglasi
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music)
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music)

Završnu numeru iz filma “A.I. Rising” (Ederlezi Rising), pod nazivom “Nimani Rising”, koju je komponovao Nemanja Mosurović u novoj verziji izveo je LP Duo.

Prvobitnu verziju za jedan klavir i gudački orkestar zamenio je aranžman napisan upravo za ovaj duo i dva klavira, u saradnji sa gudačkim orkestrom String Force Ensemble.

Posle velikog uspeha na festivalima i manifestacijama širom Evrope i sveta, film koji je ocenjen kao jedno od najinovativnijih dela srpske kinematografije sada je distribuiran i globalno.

Video kreiran specijalno za novo izvođenje numere “Nimani Rising”, iza koga stoji Lazar Bodroža, predstavlja savršen prikaz ovog umetičkog ostvarenja.

– Čvrsto verujem da je muzika najstariji jezik, onaj koji je nastao pre svih reči. Ipak, uvek se iznenadim kada se sretnem sa ljudima sa kojima mogu da komuniciram kroz muziku, kada reči nisu potrebne. Upravo to se dogodilo sa Sonjom i Andrijom – objašnjava Nemanja Mosurović i dodaje: – Muzika za film nastala je u mom izolovanom svetu. Sonja i Andrija su je čuli na veče premije, nikada ranije o njoj nismo razgovarali, a oni su želeli da je izvedu.

LP Duo priznaje da je film ostavio snažan utisak na njih.

– Lazar Bodroža je sjajan i inovativan umetnik i kroz ovaj film je uspeo da predstavi svoj univerzalan svet. Pored fenomenalne fotografije, dizajna, kao i glumaca, muzika filmu daje jednu novu, monumentalnu dimenziju. Spoj baroka, minimalizma i futurizma je nešto što odlikuje našu klavirsku muziku, a to smo prepoznali i u muzici Nemanje Mosurovića, pa je za nas ova saradnja bila potpuno logična. Uživali smo u snimanju muzike za završnu scenu filma, Nemanjina muzika nam je bliska i konceptualno je povezana sa našim novim albumom za dva hibridna klavira koji intimu i unutrašnji svet pojedinca predstavlja na epski način – ističe poznati dvojac.

LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music)
LP Duo/ Photo: Promo (Universal Music)

Specifičnost LP Dua leži u novom pristupu savremenom klaviru kroz eksperimentisanje sa različitim analognim i digitalnim sintizajzerima u kombinaciji sa akustičnim klavirima. U toku rada na projektu Kvantne muzike kreirali su potpuno novi instrument – hibridni klavir, koji njihovu muziku čini neponovljivom.

Do danas su uspešno nastupali na festivalima, u koncertnim dvoranama kao što su Karnegi Hol u Njujorku i Centar Džon Kenedi za scensku umetnost u Vašingtonu i turnejama po Evropi, SAD-u i Aziji.

Ovom izdanju prethodio je “Opening Title Remix” iza koga stoji producent i DJ iz Bratislave, FVLCRVM, a u narednom periodu biće predstavljeni i ostali remiksi numera iz jedinstvenog filma koji je, osim soundtrackom, veliku pažnju javnosti privukao specifičnom temom i glumačkom ekipom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime