Ljubitelji saksofona i trombona… Počinje novi ciklus Besplatnih muzičkih radionica u Nišu

0
318
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Udruženje Štek House već četvrtu godinu zaredom organizuje u Nišu ciklus Besplatnih muzičkih radionica.

U četvrtak, 18. januara od 18:00 časova u klubu Scena biće održana prva u nizu radionica u ovogodišnjem otvorenom ciklusu, a namenjena je svim ljubiteljima saksofona i trombona.

Gosti – predavači prve radionice biće Nikola Stanojević (ZAA) i Filip Stipsić, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Nikola Stanojević i Filip Stipsić/ Photo: Promo
Nikola Stanojević i Filip Stipsić/ Photo: Vukašin Stanojević

Nikola Stanojević rođen je u Nišu 1991. godine. Završio je osnovnu i srednju muzičku školu na teoretskom i instrumentalnom odseku.

Interesovanje za duvačke instrumente i jazz, funk, ska i reggae muziku pokazao je relativno rano i uz radionice poput onih u organizaciji Nišville festivala imao priliku da uči od velikih umetnika, a kroz saradnju sa lokalnim bendovima sticao je značajno iskustvo.

Po završetku školovanja nastavio je da se aktivno bavi muzikom i nastupa na festivalima u zemlji i inostranstvu. Trenutno je član blues/jazz sastava Benny Brickmann band iz Niša kao i benda ZAA iz Kruševca.

Nikola Stanojević i Filip Stipsić/ Photo: Promo
Nikola Stanojević i Filip Stipsić/ Photo: Vukašin Stanojević

Filip Stipsić je rođen u Nišu 1992. godine. Saksofonista je sa jedinstvenim stilom i zvukom.

Tokom svog obrazovanja savladao je tajne mainstreama i savremenih jazz saksofonskih stilova (bebop, bossa nova, funk itd.).

Radio je pod tutorstvom nekoliko poznatih saksofonista i trubača (Maks Kočetov, Vladan Karadžov, Nenad Vasilić, Vitomir Mitić, Bojan Petrovic) i svirao sa mnogim muzičarima na brojnim radionicama (Stjepko Gut, Dusko Gojković, Vaine Ecofferi, Bill Evans, Candi Dulfer itd.).

Do sada je nastupao sa bendovima: The Jam Station, Proces, Benny Brickmann Band, Duo”F&B”, Filip Stipsic trio, Nisville Big band, China CEEC International big band…

Projekat Besplatne muzičke radionice postoji od 2014. godine a neki od predavača koji su edukovali mlade muzičare Niša su bili: Miloš Vojvodić (EYOT), Oliver Katić, Darko Ignjatović (Underdogs), prof. Branko Stanković, DJ Master Flow, David Ereš, Dimitrije Simović (Igralom)…

U 2017. godini projekat se našao u najužem izboru za najbolji projekat na Balkanu od strane nemačke fondcije SHL.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime