“Ljubav i moda” u novom sjaju… Premijerno prikazana digitalno restaurirana verzija kultnog filma

0
494
Ljubav i Moda, plakat
Oglasi

Digitalno restaurirana verzija filma “Ljubav i moda” Ljubomira Radičevića premijerno je prikazana sinoć u bioskopu Balkan u okviru projekta “Vip Kinoteka”.

Prisutne zvanice pozdravili su direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić, generalni direktor kompanije Vip mobile Dejan Turk, manekenka i novinarka Irena Mišović i novinarka Sandra Perović.

Jugoslovenski klasik iz 1960. godine ostavio je pođednako veliki trag kako u kinematografiji, tako i u muzici i modi.

Film je nastao u produkciji Avala filma, a okosnica priče su studenti koji žele da zarade novac za održavanje aero-smotre organizujući program modne revije za preduzeće “Jugošik”.

Film “Ljubav i moda” predstavlja dokument jednog vremena, u kojem je zabeležen život prestonice s početka 60-ih godina, a pored velikana sedme umetnosti, okupio je i neka od najvećih imena iz sveta muzike sa ovih prostora poput Gabi Novak, Ive Robića, Arsena Dedića.

Glavna uloga u filmu pripala je Bebi Lončar, a nezaboravne role odigrali su i Dušan Bulajić, Mija Aleksić, Miodrag Petrović Čkalja, Jelena Žigon i ?uza Stoiljković.

Nakon projekcije filma, gosti su imali priliku da uživaju u muzici šezdesetih godina u izvođenju sastava VIS Limunada.

“Vip Kinoteka” je ovom projekcijom zakoračila u drugi ciklus projekta, koji pored filma “Ljubav i moda” podrazumeva još devet domaćih filmskih klasika koji će biti predstavljeni u digitalnom izdanju sa ciljem da se sačuvaju i zaštite ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime