“Live with 3 guitars”… Stigao koncertni album novosadskog Armageddona

0
195
Oglasi
Armageddon/ Photo: Facebook @armageddon.rs
Armageddon/ Photo: Facebook @armageddon.rs

Koncertni album novosadskog metal benda Armageddon, “Live with 3 guitars” predstavlja kraj jednog sjanog perioda benda i početak nečeg novog i neizvesnog.

To je oproštajni live album tri člana benda: Miloša Krsmanovića (pevača), Zorana Dražića (gitariste) i Miloša Marčete (klavijaturiste).

Posle ovog koncerta, sa Milošem Krsmanovićem snimljene su još tri studijske pesme, “Kill the Leader” i “Vampire Queen”.

Album je snimak koncerta na trećem Festivalu srpskog podzemlja u Domu omladine prošle godine kada je ekipa zbog personalnih promena u bendu odlučila da napravi pravi muzički spektak sa tri solo gitare:

– Igrom slučaja, novi gitarista Nikola Malivuk je već savladao ceo repertoar, dok aktuelni gitarista Zoran Dražić još nije otputovao. Na tom nastupu ostali smo čak i bez operskih pevača (dva basa: Željka Andrića i Vladimira Zorijana, kao i tenora – Marka Skendžića), tako da su Wanda Marijanski i Miloš Krsmanović dominirali scenom. Prateći vokali bili su gitarista Đorđe Letić i basista Nebojša Bjeletić “Ćebe”. Bubnjar Dejan Ćetković “Đubre”, bio je na visini zadatka, pogotovo u pesmama “Horus” i “Anubis”, kojima je podario sasvim novu dimenziju. Klavijaturista Miloš Marčeta, odsvirao je virtuozne solo deonice u pesmama “City in the Sea” i “Black Swan Rider”, tako da njegovu zamenu (koju još nemamo) čeka ozbiljno vežbanje!

Photo: Promo
Photo: Promo

Odmah posle koncerta počelo je, kako kažu iz Armagedona, mukotrpno snimanje novog materijala sa prepolovljenim bendom, ali sa puno gostiju koji su priskočili u pomoć.

– Sve pohvale Zoranu Šandorovu, na fantastično otpevanoj pesmi “Freedom Call” i Saletu Frišu, na gitarskim solo deonicama. Dejana i Vladimir Garčević (Claymorean band) učestvovali su na dve pesme (još ne otkrivamo koje), a Miodrag Fodora, naš novi lead vocal, moraće da vadi “kestenje iz vatre” i otpeva par nedovršenih, a komplikovanih pesama – kažu iz benda.

Za fanove Armageddona ovaj album ima kolekcionarsku vrednost, pošto je postava koja ga je izvela – neponovljiva.

Dok novi album ne bude gotov, uživajte u ovom koncertu, koji je zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji Armageddona i Tmina Recordsa pušten na besplatan download, preko oficijalnog sajta.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime