Lelee i Oxajo 4. novembra u SKC Kragujevac

0
262
Oglasi
Photo_Promo

Bendovi Lelee i Oxajo održaće koncert u subotu, 4. novembra od 21:00 čas u Kontakt galeriji Studentskog kultirnog centra Kragujevac.

Lelee/ Photo: Andraz Fijavz Bacovnik

Slovenački indie/post-punk bend Lelee predstavlja idealan primer multikulturnog spoja među muzičarima sa Balkana.

Ovaj eklektični sastav čini Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari, Slovenci Leon Stoilković na bubnju i Blaž Gracar na synthovima.

Brzim koracima probili su se na scenu Balkana kao deo Klupskog maratona Radia Študent 2020. godine.

Debitantski album “Čuka bije pumpa” (Moonlee Records, Ill in the Head Records, 2021) donosi izvanredne višeglasne interpretacije sa izraženim žensko-muškim duetima u stilu Yo La Tengo.

Slovenački bend Lelee objavio singl “Snaga” i posvetio ga – ženama

Lelee se inspirišu zvukom indie rock divova poput Dinosaur Jr. i The Pixies, modernim indie punk izvođačima kao što su Sweeping Promises i Uranium Club, kao i jungle popom sa obe američke obale, a njihova muzika obiluje zaraznim refrenima i energičnim melodijama.

U 2023. godini, Lelee su objavili dva singla – “Nestaješ” i “Snaga”, najavljujući novi album koji se očekuje 2024. godine.

Oxajo je novi bend iz Beograda koji se pojavio na domaćoj alternativnoj sceni i okupio talentovane muzičare već dobro poznate publici. Bend čine Dukat Strajnić i Ana Janković iz benda Stray Dogg, Marko Ajković iz benda Artan Lili i Dario Vuksanović iz benda Savana.

Njihova muzika predstavlja jedinstvenu kombinaciju popa i rokenrola, spajajući različite žanrove i donoseći potpuno osvežavajući i autentičan zvuk.

Bend je započeo svoje predstavljanje sa debi singlom pod nazivom “Put”, na kojem se kao gost pojavljuje još jedan član benda Artan Lili, Bojan Slačala, odgovoran za neodoljivu bas liniju u pesmi.

Oxajo je premijerno nastupio na festivalu Uzlet u Čačku ovog leta, a takođe su se istakli i kao finalisti za nagradu Milan Mladdenović.

Na koncertima pored pesme “Put” izvode i nove stvari koje će sukcesivno objavljivati kao singlove do kraja godine, a već sledeće možemo da očekujemo njihov album.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime