Legendarni roman “Kristina” Stivena Kinga na srpskom posle 40 godina…

0
185
Kristina - Plymouth Fury
Oglasi

“Kristina” – roman koji je legendarni Džon Karpenter adaptirao u film 1983. dostupan je i čitaocima u Srbiji, četiri decenije nakon objavljivanja.

Ovo nije klasična ljubavna priča, ali ko bi to i očekivao od neprevaziđenog majstora horora? Na stranicama prepunim akcije, Stiven King nas podseća koliko brzo nas strast može odvesti na put samouništenja, jer ovo nije samo priča o ukletom automobilu.

Ona je predivna, jedinstvena, neodoljiva. Voli uzbuđenja, noćne vožnje i rokenrol. Ona je Kristina.

Zašto Stiven King dok piše sluša tehno, a ne Leonarda Koena? I zašto njegova žena zbog toga hoće da se razvede…

Ništa ne može opisati osećaj mladića koji kupuje svoj prvi auto. Bila je to ljubav na prvi pogled. Otkad je ugledao Kristinu, Arni Kaningam bio je spreman da uradi bilo šta kako bi je posedovao.

Reditelj “Bekstva iz Šošenka i “Zelene milje” objasnio zašto je Stiven King – kralj…

Plymouth Fury iz 1958. nije ništa drugo do olupina. Ali Arni u njoj vidi nešto više. Kristina ga privlači, poseduje ga od samog početka. Njegov najbolji prijatelj je očajan jer je svestan čudne veze koja se razvija između automobila i njegovog novog vlasnika.

Stiven king – Kristina

Arnijevoj devojci terala je strah u kosti. I drugi su ubrzo naučili šta će im se desiti ako je naljute.

I Arni počinje da se menja, ubrzo postaje tek senka stidljivog i povučenog tinejdžera kakav je bio. Ali Kristina je postala njegova opsesija. Dvadeset godina stara, krvavocrvena. Možda pokvarena – ali ne i lišena moći… zle moći, koja je tekla kao prljavo ulje, uništavajući sve što bi joj se našlo na putu.

Jedna jedina stvar zbog koje Stiven King žali…

Najbolja umetnička dela deluju na više nivoa. To posebno važi za Kinga. Njegovo remek-delo “Groblje kućnih ljubimaca” nije samo priča o mestu na kom mrtve stvari oživljavaju već je jedna od najboljih knjiga o smrti i gubitku ikada napisana.

U “Kristini” ima mnogo haosa i misterije u srži zagonetke. Ipak, na stranicama ovog romana postoji i ozbiljna meditacija o čežnji i želji, o odrastanju i gubitku sebe.

Horor roman “Kristina” Stivena Kinga dostupan je na sajtu vulkani.rs, u knjižarama Vulkan širom Srbije, kao i na štandovima Vulkan izdavaštva na Beogradskom sajmu knjiga.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime