Legendarna “Smoke on the Water” benda Deep Purple konačno ima oficijalni spot… prste umešao i sin Frenka Zape, i to sa dobrim razlogom

0
534
Deep Purple - Smoke On the Water (Official Music Video)
Oglasi

Priča o tome kako su Deep Purple napisali svoj klasik iz 1972. “Smoke on the Water” konačno je vizualizovana.

U sklopu obeležavanja luksuznog reizdanja šestog albuma benda “Machine Head”, koje izlazi 29. marta, Deep Purple je objavio novi video za svoj kultni hit, koji sadrži remix Dvezila Zape, sina Fernka Zape.

Amerikanci pišu o nastupu Malmstina na Arsenalu… Evo kako je zvučala “Smoke on the Water” u njegovoj verziji

Animirani video, koji je osmislio londonski Chiba Film, beleži priču o tome kako je pesma zamišljena, zajedno sa nekim vizuelnim ukrasima.

Naime, dana 4. decembra 1971. Frenk Zapa i Mothers of Invention svirali su u Montreux Casinu u Švajcarskoj. Kad je Zapin bend bio skoro 90 minuta u svom setu i svirao je “King Kong”, neko iz publike je ispalio signalnu raketu na drveni krov dvorane, što je izazvalo plamen.

Pevač Deep Purplea Ijan Gillan bio je u publici i video dve rakete koje je ispalio neko ko je sedeo iza njega. U to vreme Deep Purple je takođe bio u Montreju kako bi snimio neke pesme u mobilnom studiju za snimanje koji je iznajmio od The Rolling Stonesa.

Da li znate šta je bila inspiracija za legendarnu pesmu “Smoke on the Water”? Ovaj događaj zbio se pre tačno 50 godina…

I tako je ispisana istorija….

Pogledajte oficijalni muzički video za “Smoke on the Water”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime