Kventin Tarantino: Ima mnogo lepih žena, ali Uma Turman je druga kategorija… ona je boginja

0
857
Oglasi
Uma Turman -Kventin Tarantino/screenshot
Uma Turman -Kventin Tarantino/screenshot

Kventin Tarantino je reditelj koji se ne stidi da “kreativno krade” iz bogate istorije kinematografije, pozajmljuje i traži inspiraciju od filmskih stvaralaca iz celog sveta, od Serđao Leonea do Akire Kurosave. Svaki od njegovih filmova oslanja se na ovaj patern, od Reservoir Dogsa pa sve do “Once Upon a Time… in Hollywood”, iako možda ne postoji bolji primer za to od “Kill Bill: Vol. 1”.

Samurajski film nastao iz rediteljeve ljubavi prema svemu, od Kurosave preko Tošije Fudžite do špageti vesterna, Kill Bill se igra adrenalinom, odbacujući složenu priču u korist krvi, prosutih creva i obezglavljivanja. Sa Umom Turman u njenoj najpoznatijoj glavnoj ulozi Neveste, priča prati njen osvetnički pir protiv Odreda za ubistvo Smrtonosnih zmija i njenog zlokobnog bivšeg šefa, Bila.

TARANTINO OTKRIO DA BI STVARNO MOGAO DA SNIMI “KILL BILL 3”, ALI PRE TOGA IMA JEDNU SASVIM LUDU IDEJU…

Nakon što je prethodno glumila u Tarantinovom revolucionarnom filmu i dobitniku Zlatne palme, “Pulp Fiction”, Turman je postala miljenica režisera, dovodeći je u ulogu zvezde jedine filmske serije koju je ikada sastavio.

U razgovoru za Time o briljantnosti filmske zvezde, Tarantino je bio egzaltiran:

– Ljudi pričaju o lepim glumicama poput Kameron Dijaz… ona je prelepa devojka. Ali išao sam u srednju školu sa tri devojke koje liče na Kameron Dijaz. Uma Turman je druga kategorija –

“KILL BILL” JE NAJBOLJI FILM SVIH VREMENA… KAŽE MAGAZIN WATCH AND LISTEN

Nastavljajući da hvali Uminu lepotu i glumačke veštine, on je dodao:

–  Ona je tamo sa Gretom Garbo i Marlen Ditrih, među boginjama.

Uma Turman - Kill Bill, promo
Uma Turman – Kill Bill, promo

Govoreći o vremenu koje je provela u radu sa režiserom, Uma Turman je rekla

– On je briljantan, ali moj posao je bio da izvučem ovu ličnost iz njegovog divlje kreativnog, naizgled improvizacionog sveta i učinim je čovekom. Da li će film biti više od crtanog filma, zavisilo je od mene.

Prvobitno osmišljen između Ume i Tarantina na setu “Pulp Fictiona”, dvoje kreativaca su u to vreme stalno govorili o čemu će film biti, koga će pratiti i kako će biti stilizovan. Na kraju, Tarantino je stigao da napiše projekat, iako je do tada Turmanova zatrudnela sa sinom Roanom, ostavljajući projekat u limbu početkom 21. veka.

NEKOLIKO ČUDNIH STVARI KOJE VEROVATNO NISTE ZNALI O FILMOVIMA KVENTINA TARANTINA

Upitan u istom intervjuu da li je ikada razmišljao da zameni glumicu nekim drugim kako bi uštedeo vreme i novac u produkciji filma, reditelj je odgovorio na eksplozivan idiosinkratičan način.

– Da li bi Serđo Leone zamenio Istvuda u “Za šaku dolara”? Da li bi fon Šternberg zamenio Ditrih u “Maroku”? – uzviknuo je i dodao: – Znao sam koliko će ona biti dobra u ovom filmu, pa smo čekali.

Zahvaljujući Tarantinovom strpljenju, publika je dobila jedan od najboljih filmova režisera, uz veliku količinu pohvala upućenih Turmanovoj koja je svojim nastupom gospodarila ekranima.

UMA TURMAN: NE BIH DA RAZOČARAM FANOVE, ALI NASTAVAK FILMA “KILL BILL” ЈЕ JOŠ NA ČEKANJU…

Štaviše, publika možda čak nije videla sve od Neveste, a Tarnatino je rekao Endiju Koenu na radiju Sirius XM u oktobru 2021:

– Nevesta se borila dugo i teško. Sada, imam ideju koja bi zapravo mogla da bude zanimljiva. Ipak, ne bih to uradio brzo. To bi bilo najmanje tri godine od sada, ili tako nešto.

Podstičući glasine, Tarantino je konačno dodao “vidite da je to definitivno na stolu”, dok je spuštao mikrofon, pri čemu je reditelj očigledno spreman da se još jednom udruži sa svojom filmskom “boginjom”.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime