Kurtoazija je “Tu”

0
378
Oglasi

Jedinstvena tročlana grupa Kurtoazija izdala je krajem leta novi album koji se, posle dve godine iščekivanja, opravdano zove “Tu”.Posle uspeha prvog albuma “Iz Svemira” i niza nastupa koji su im doneli popularnost i veliki broj fanova, Twokey, Djexon i Persan su objavili čak 16 novih pesama, koje na domaću scenu donose jedan potpuno novi zvuk a za manje od mesec dana, album se našao među najslušanijim na Deezeru.

Photo: Facebook @Kurtoazija
Photo: Facebook @Kurtoazija

Jedna od pesama sa albuma “Tu” dobila je i svoju ekranizaciju. Ekipa koja je realizovala spot za pesmu “Vazda”: snimatelj Vuk Ninković, montaža Petar Sekulić i tehnička podrška Aleksandar Sekulić i Nenad Ralić.

Poznati po tome što nikad nisu bili vezani za jedan muzički pravac, na novom albumu dokazuju da su dobri na svakoj podlozi, što će bez sumnje obradovati ne samo ljubitelje hip hopa, vec i drugih aktuelnih muzičkih žanrova, ali i postaviti nove muzičke standarde na ovim prostorima.

Photo: Promo
Photo: Promo

Kurtoazija je tročlana  ekipa sa Banovog Brda koju čine Twokey (Jovan Janković), Djexon (Nemanja Đerić) i Persan (Petar Sekulić). Prvu zajedničku pesmu snimili su 2007. od kada su počeli da osvajaju andergraund rep krugove, a od 2012. su izbacili nekoliko dobro prihvaćenih hitova koji su ih spojili sa širom publikom.

Početkom septembra 2014. je izašao njihov prvi album “Iz Svemira”, nakon čega su se za vrlo kratko vreme pojavili na svim velikim rep događajima. Prošlog leta, mladi reperi su zajedno sa Gruom izbacili pesmu “Novo leto” koja do sada ima više od 130 hiljada pregleda na youtubeu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime