Kupili ulaznice, otišli na Madonin koncert, a sad je tuže…

0
160
Madonna Celebration tour, screenshot Youtube
Oglasi

Majkl Felous iz Bruklina i Džonatan Hejden iz Bronksa kupili su ulaznice za Madonin koncert koji je održan 13. decembra. Na ulaznicama je pisalo da će nastup početi u 20:30, ali Madona je izašla na pozornicu tek nakon 22:45 sati, navodi se u tužbi.

Muškarci su rekli da su zbog njenog kašnjenja bili suočeni s ograničenim javnim prevozom i deljenjem prevoza i povećanim troškovima javnog i privatnog prevoza. Felous i Hejden su se požalili i na to da su morali rano da se probude kako bi otišli na posao i kako bi mogli da odrade svoje porodične obaveze.

Madona posle 20 godina objavila necenzurisanu verziju ozloglašenog spota za “American Life”

Felous i Hejden tuže Madonu, Live Nation i Barklays Centar za “nesavesne, nepoštene i obmanjujuće trgovačke prakse” jer su javnosti obećali da će koncert početi u 20:30, a znali su da Madona neće da započne nastup u najavljeno vreme. Oni su rekli da je došlo do kršenja ugovora.

“Madona se pokazala neozbiljna kod osiguravanja pravovremene ili potpune izvedbe, a optuženi su bili svjesni da svaka izjava o vremenu početka koncerta predstavlja, u najboljem slučaju, optimističnu spekulaciju”, stoji u tužbi.

Tužba, koja je podnesena u sredu saveznom sudu u Bruklinu, traži status kolektivne tužbe i njome se traži neodređena šteta.

“Na temelju višegodišnje istorije Madoninog kašnjenja nekoliko sati na prethodne koncerte (i ponašanje koje se nastavilo na koncertima u drugim gradovima nakon koncerata u Barklays Centru, uključujući koncerte u Vašington D.C.-u i Bostonu), tužioci su znali ili trebalo da znaju da koncert neće započeti u 20:30 i da Madona neće izaći na pozornicu nekoliko sati nakon zakazanog vremena početka, zbog čega su svi posetioci morali da čekaju nekoliko sati”, stoji u tužbi.

Šta je krenulo naopako? Madona odustala od svog biografskog filma…

Madona je trebalo da započne turneju u julu 2023. ali je morala da je odloži jer je u junu hospitalizovana zbog ozbiljne bakterijske infekcije.

Pevačica se i ranije suočavala sa sličnim tužbama. Tokom njene turneje “Madame X” 2019. godine, više puta su je tužili zbog kašnjenja na koncertima. Nejt Holander tužio je Madonu i Live Nation u novembru 2019. navodeći da su pomerili koncert dva sata kasnije nego što je prvotno planirano i da je bilo prekasno kako bi on došao. Holander je dobrovoljno odbacio tužbu samo mjesec dana kasnije, prema sudskim zapisima, piše ABC News.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime