Kubanska džez pijanistkinja Marijali Pačeko 1. juna na Kolarcu…

0
101
Marijali Pačeko, plakat crop
Oglasi

Kubanska džez pijanistkinja i kompozitorka Marijali Pačeko 1. juna u 20 časova premijerno će nastupiti u Beogradu, u okviru Kolarčevog ciklusa Artist Lounge.

Ova sjajna pijanistkinja dolazi u Srbiju u okviru evropske turneje “Mari en Mayo” tokom koje će gostovati i u Austriji, Italiji i Španiji.

Rođena 1983. godine u Havani u porodici muzičara, Marijali veoma rano počinje da svira klavir. Završava konzervatorijum sa 19 godina, a potom studira i kompoziciju.

Od 2004. živi u Nemačkoj gde gradi međunarodnu karijeru, nastupajući kao solista ili sa svojim triom. Marijali je 2012. postala prva žena laureat pijanističkog takmičenja na Džez festivalu u Montreu. Trenutno živi u Brizbejnu.

Njena muzika predstavlja izuzetan spoj kubanske tradicije, džeza i klasične muzike. Ona oživljava klavir zahvaljujući velikom talentu za istančanu improvizaciju.

Dva klavirska dua, dva akustična i dva “duality” hibridna klavira 30. maja na Kolarcu…

Marijalini nastupi ostavljaju bez daha. Sjajna umetnost, jedinstven stil i magično izvođenje, neki su od komentara nakon njenih koncerata.

Kubanska umetnica nastupa u okviru projekta Artist Lounge, ciklusa koncerata u Foajeu Kolarca, između stubova, koji je usmeren na savremene muzičke žanrove, namenjene ljubiteljima i poznavaocima muzičke umetnosti, redovnoj koncertnoj publici, kao i profesionalnim muzičarima.

Ograničen broj ulaznica je u prodaji na biletarnici Kolarca i onlajn.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime