Krećemo… Otvoren konkurs za MOBIL DEMO FEST #2

0
389
Oglasi
Mobil Demo Fest #2/Photo: AleX
Mobil Demo Fest #2/Photo: AleX

Sve što treba da uradite je…

Sećate se ove “mantre” od prošle godine? E pa, bilo je sjajno, i zato – idemo ponovo.

Headliner.rs otvara novi konkurs za jedinstveno i originalno off&online takmičenje autorskih bendova – MOBIL DEMO FEST #2!

Reč je o takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal.

Takmičenje sprovodimo uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja i organizacije Prava interpretatora. 

[infobox title=’ŠTA SMO URADILI DO SADA’]  Kao i celom svetu, i nama je korona malo poremetila planove. Ali nas nije primorala da odustanemo. Beogradski bend LouD pobedio je na prvom festialu i uveliko je spreman za snimanje debi albuma. Snimanje je trebalo da se dogodi tokom maja, ali…
Kako sada stvari stoje, ovaj album će se, u izdanju PGP RTS, na tržištu naći na jesen, taman pred finale drugog izdanja festivala.
Kad je reč o kompilacijskom izdanju, na kojem učestvuju finalisti prvog Mobil Demo Festa (LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project), četiri benda snimila su svoje numere, a Funkier Project je termin u čuvenoj “šestici” Radio Beograda imao upravo na dan kada je uvedeno vanredno stanje. Studio još nije ponovo proradio, ali prvi slobodan termin je njihov. A od tog snimanja do kompilacijskog izdanja put je kratak. Dakle, MOBIL DEMO FEST #2 dočekaćemo sa dva diskografska izdanja, kao što smo i obećali. [/infobox]

Podsetite se kako je bilo na finalu prvog MOBIL DEMO FESTA:

KONKURS

Bendovi i muzičari imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU.

Snimke ćemo objavljivati na portalu Headliner.rs (preko našeg YouTube kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na YouTube kanalu i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2020. Ali ne čekajte, krenite već sada. Sada će iskustva snimanja mobilnim telefonom koja smo svi stekli tokom pandemije sigurno doći do izražaja.

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL DEMO FEST biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija.

Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot), dok će žiri dodeliti posebnu nagradu autoru najboljeg spota na festivalu.

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da snimi prvi samostalni autorski album u izdanju PGP RTS, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, portala Novosti.rs i Telegraf.rs , kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje će zajednički objaviti Headliner.rs i PGP RTS.

Mobil Demo Fest
Mobil Demo Fest

PROPOZICIJE

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi koji do sada nemaju snimljen album za bilo koju izdavačku kuću.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre nego što oni budu objavljeni na YouTube kanalu portala Headliner.rs.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Neće se priznati spotovi snimani u toku nastupa u klubu, ili na festivalu.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:

Kratku biografiju
Fotografiju benda
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Srećno! I…

#rokenrolsvuda

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime