“Kraljevačka punk hronika” Vojkana Trifunovića – Uzbudljiva priča o jednoj mladosti, jednom vremenu i jednoj sceni…

0
441
Vojkan Trifunović/ Photo: Privatna arhiva
Oglasi

“Kraljevačka punk hronika”, knjiga autora Vojkana Trifunovića, istoričara iz Kraljeva, predstavlja važno svedočanstvo o razvoju jedne od najzanimljivijih lokalnih punk scena na prostoru Srbije, ali i bivše Jugoslavije. Govori ne samo o bendovima i njihovim pesmama, već i društveno-političkom angažmanu pojedinih aktera scene.

Mnogi se sećaju da je tih godina bilo tu svega – antimekdonalds kampanje kada niko nije doživljavao Mekdonalds kao pretnju, antirasističke aktivnosti kada je mržnja prema sunarodnicima drugačije boje kože bila opšte mesto, antimilitarističke akcije kada su ratne strahote bile svakodnevnica…

Photo: Promo
Photo: Promo

Ali, pored ovih teških tema, knjiga se bavi i odrastanjem u Kraljevu u periodu od nekoliko decenija na prelazu između 20. i 21. veka. Govori o jednoj mladosti i jednom uzbudljivom vremenu.

Na više od 250 stranica, “Kraljevačka punk hronika” u 15 poglavlja pruža insajderski uvid u razvoj same scene, (pra)početke i vrhunce, ali i uticaje koje imala na mnoge bendove i pojedince na ovim prostorima. Sve je propraćeno gomilom autentičnih, do sada neviđenih fotografija, kao i izjavama onih koji su ovu scenu stvarali.

Svi zainteresovani knjigu (za sada) mogu da naruče preko Facebook stranice Kraljevačka punk hronika.

Vojkan Trifunović/ Photo: Pavle Kocijaner
Vojkan Trifunović/ Photo: Pavle Kocijaner
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime