Kralj Čarls III ipak ima “ono malo duše”: Pogledajte kako su čuvari Bakingemske palate odali počast Tini Tarner…

0
234
Tina Tarner, orkestar Bakingemke palate/Photo: householddivision.org./screenshotuk
Oglasi

Brojni poznati i nepoznati ljudi širom sveta oplakuju “kraljicu rokenrola” Tinu Tarner. Iako se dugo nije bavila muzikom, poslednji koncert održala je 2009. godine, a poslednji studijski album objavila je 2000. godine, 83-godišnja muzičarka i njeni hitovi ne ostavljaju ljude ravnodušnim ni danas.

Tina Tarner preminula u 83. godini… bila je – simply the best

Tako će sigurno biti i u budućnosti. A očigledno je da je kraljicu roka obožavao i pravi kralj sa krunom i prestolom – Čarls III, britanski vladar. Poznato je da je njegova majka, kraljica Elizabeta II. koja je preminula prošle godine, volela pesme Tine Tarner, a njih dve su se čak i upoznale 1989. godine.

Sada, u čast Tine Tarner, u dvorištu Bakingemske palate, glavnog sedišta britanske monarhije, izvedena je pesma “Simply The Best” po nalogu kralja Čarlsa. To je simpatična i pomalo neobična obrada Tininog ultimativnog hita u izvođenju Orkestra Velške garde i bubnjarske grupe 1. bataljona Velške garde.

Top 10 dueta Tine Tarner s drugim umetnicima, ne zna se koji je bolji…

Veliku pažnju su privukli zbog sviranja čuvene pesme prilikom svečane smene straže kada je Kraljevska garda “prepustila odgovornost za zaštitu Bakingemske palate i Sent Džejmsove palate” novoj grupi vojnika obučenih u šarene uniforme.

Snimak tog nastupa proširio se društvenim mrežama, a tužni fanovi požurili su da komentarišu da je to “lep gest” iz kraljevske kuće, da su plakali, da je “fantastična obrada jedne od najboljih pesama ikada”, a neki posebno zahvalio na ukazanom poštovanju “Kraljici roka“.

Tina Tarner preminula je u sredu, 24. maja, u svom domu u Švajcarskoj. Borila se sa brojnim zdravstvenim problemima.

HL/Izvor: index.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime