Koverdejl u desetminutnom videu predstavio luksuzno izdanje kultnog albuma Whitesnakea

0
299
Oglasi
Dejvid Koverdejl/Photo: YouTube printscreen
Dejvid Koverdejl/Photo: YouTube printscreen

“Slide It In” je svojevrsna prekretnica u karijeri grupe Whitesnake i jedan od najuspešnijih albuma iz Koverdejlove duge karijere. S postignutom platinastim tiražom, album iz 1984. godine je širom sveta prodat u više od četiri miliona primeraka, sa hitovima poput naslovne pesme, “Love Ain’t No Stranger”i “Slow An’ Easy”…

Ove godine obeležiće se 35. godišnjica ovog klasika, a veliki uspeh najbolje je proslaviti s nekoliko novih verzija istog albuma, uključujući luksuzni box set koji je putem videa i lično predtavio Dejvid Koverdejl.

O kultnom albumu, on kaže:

– Za razliku od dotadašnjih Whitesnakeovih albuma koji su bili više orijentisani na blues klasike, za “Slide It In” se od početka znalo kako će biti više električan i moderniji album.

– Zaista mi je sjajno da ponovo čujem sve te pesme, osvežene i pročišćene za ovu priliku. (…) Ne samo da je Kristofer (Kristofer Kolije, koji je napravio remastering) izvukao ono najbolje iz snimaka nego je albumu dao i sveže ruho i boju koja je zvuk približila današnjem vremenu. Lično, oduševljen sam.

“Slide It In: The Ultimate Special Edition” uz remasterizovane verzije i britanskog i američkog izdanja albuma, sadrži dosad neobjavljene live snimke kao i video zapise sa snimanja, takođe i muzičke spotove i delove s koncerata. Uz sve to dolazi i tvrdo uvezena knjiga sa 60 stranica ispunjena fotografijama i memorabilijom iz te ere kao i veliki intervju s pevačem i osnivačem Whitesnakea, Dejvidom Koverdejlom.

Uz ovo luksuzno izdanje, “Slide It In” će biti dostupan u još dve verzije: kao dvostruki “Deluxe Edition” CD ili dvostruko “Deluxe Edition” LP izdanje kao i jednostavno, remasterizpvano CD izdanje koje će biti dostupno i na digitalnim platformama.

Reizdanja će biti dostupna 22. marta 2019. godine.

Whitesnake je zvanično potvrdio da će, u okviru svoje “Flash & Blood” turneje, svirati na otvaranju 53. Gitarijade u Zaječaru koja se održava od 27. do 29. juna.

HL/Izvor: mixer.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime