Konstrakta i Magnifico zajedno pronašli “Put”… do najbolje pesme za “Čuvare formule”

0
282
Magnifico, Konstrakta_Press Photo_credit Ursa Premik
Oglasi

Legendarni slovenački muzičar i najautentičnija zvezda domaće muzičke scene, Magnifico i Konstrakta, udružili su snage na zajedničkom singlu pod nazivom “Put”.

Numera je upotpunila zvučni pejzaž dugometražnog filma “Čuvari formule” redatelja Dragana Bjelogrlića, umetnika koji kontinuirano ističe neizmernu važnost muzike u sedmoj umetnosti. Pesma je nastala u trenutku kada je montaža slike bila pri samom kraju, gotovo kao odgovor na Bjelogrlićevu vizualnu inspiraciju.

Magnifico, Konstrakta_Press Photo_credit Ursa Premik

Uz singl, predstavljen i zvaničan muzički spot čiju režiju potpisuje Đorđe Jovanović.

– Pesma je nastala iz filmskog dela, što smatram da je veoma važno istaći, pa podjednako nosi kako ozbiljnost, tako i optimizam. Tekst pesme donekle predviđa emotivnu tematiku i iako takav pristup ponekad može da deluje suvišno i odbojno, mislim da smo u ovom slučaju na jednostavan način uspeli da istaknemo temu solidarnosti i saosećanja među ljudima, što je u današnje vreme veoma bitno – izjavila je Konstrakta.

Magnifico, Konstrakta_Press Photo_credit Ursa Premik

Konstrakta i Magnifico obogatili su numeru u studiju Dom svobode u Ljubljani, kako bi muzička kreacija zaživela i kao samostalan singl. U procesu stvaranja pesme, ove dve izuzetne muzičke ličnosti, udružile su svoje talente, ekipu i kreativnost, pa se tako za produkciju pesme pobrinuo Aleksander Pešut – Schatz!, dok su članovi sastava Zemlja Gruva, Jovan Antić i Milovan Bošković dodali novu kreativnu dimenziju finalnom delu. Konačno, numeru “Put” poklanjaju publici u tri različite verzije – pored radijske, tu je i produžena verzija, kao i instrumental.

Konstrakta ode u glumice… Ana Đurić u slovenačkoj crnohumornoj drami “Iskupljenje”

– Zapravo, ne znam da li sam ikada sa nekim sarađivao na takav način da su se dve produkcijske ekipe spojile u jednom studiju gde smo zajedno odlučivali kako da završimo pesmu. U našem slučaju, iskustvo je bilo veoma prijatno – rekao je Magnifico o procesu rada na singlu.

Magnifico, Konstrakta_Press Photo_credit Ursa Premik

Film “Čuvari formule” premijerno je prikazan na 76. ediciji prestižnog međunarodnog filmskog festivala u Lokarnu, gde je privukao pažnju kako renomiranih kritičara, tako i svetske publike. Svoju regionalnu premijeru doživeo je na filmskom festivalu u Sarajevu, a domaća publika sada ima priliku da film pogleda u bioskopima. Konstrakta i Magnifico, koji su zaduženi za stvaralačku čaroliju numere “Put”, u saradnji sa Draganom Bjelogrlićem demonstriraju sposobnost muzike da spoji umetnike iz različitih sfera i učini filmsko ostvarenje nezaboravnim.

Za sve koji nisu bili, prenosimo delić atmosfere sa Magnificovog koncerta u Domu omladine Beograda (fotoreportaža)

Izdanje “Put” je dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://magnifico.lnk.to/put

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime