Koncert američkog gospel i bluz benda večeras specijalno za publiku u Srbiji

0
267
Oglasi
The Legendary Ingramettes/Photo: YouTube printscreen
The Legendary Ingramettes/Photo: YouTube printscreen

Američki gospel sastav The Legendary Ingramettes održaće večeras od 20 sati specijalni koncert namenjen publici u Srbiji, najavljeno je iz Ambasade SAD u Beogradu, preko čije Fejsbuk stranice će moći da se prati nastup.

The Legendary Ingramettes nastupili su u okviru turneje koja je oduševila publiku prošle godine u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, a sada se vraćaju koncertom snimljenim specijalno za publiku u Srbiji i Bugarskoj, uz obećanje da će “pružiti malo svetlosti i nade u ova burna vremena pandemije i nemira”. Koncert će moći da se sluša i gleda na Fejsbuk stranici Ambasade SAD.

Sastav danas uključuje tri generacije porodice Ingram. Grupu je šezdesetih godina osnovala evangelistička sveštenica Megi Ingram, zvana Mama, i odmah su postali “Prva gospel porodica” grada Ričmonda u Virdžiniji. Provodeći detinjstvo u radu na poljima pamuka i duvana zajedno sa roditeljima, Mama Ingram je od malih nogu počela da peva i svira klavir na crkvenim okupljanjima širom američkog juga. Umrla je 2015. u svojoj 84. godini nakon pevačke karijere duže od 75 godina.

“Predvođen Meginom ćerkom, prečasnom Almetom Ingram-Miler, sastav je ne samo nastavio da peva u duhu najbolje porodične tradicije, već je uzleteo i do novih visina. Nastupi Ingramettesa, moćni u svojoj duhovnosti, demonstriraju nesvakidašnju dubinu talenta prisutnog u američkoj gospel muzici, koja je snažno uticala na ostale muzičke žanrove, uključujući rok i soul”, navode iz Ambasade SAD pred večerašnji koncert.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime