Ko kaže da se čuda ne dešavaju… Pol Makartni gostuje na novom albumu Rolling Stonesa

0
474
Pol Makartni, Rolling Stones/Photo: wikipedia.org
Oglasi

The Rolling Stones su pozvali Pola Makatnija u studio kako bi snimio deonice za njihov prestojeći album, javlja Variety.

Prema ovom magazinu, Makartni je snimio bas deonice na nedavnim sessionima za projekat u Los Anđelesu. Ringo Star takođe bi trebalo da svira na trenutno nenaslovljenom albumu, a koji će producirati Grammyjem nagrađeni producent Endrju Vat.

The Rolling Stones u Liverpulu svirali – veliki hit Beatlesa

Trenutno se ne zna mnogo više o ploči. Još 2021. godine Mik Džeger je za Los Angeles Times rekao da Stonesi “imaju puno odrađenih pesama” i da će nastaviti sa snimanjem pošto završe turneju. U tom istom intervjuu Kit Ričards je spomenuo da je pokojni bubnjar grupe Čarli Vots snimio neke deonice za album.

A friend of mine posted this from P-Funk bassist Bootsy Collins: Since the Rolling Stones don’t have their original…

Posted by Eric Deggans at NPR on Monday, October 25, 2021

Glavni članovi Beatlesa samo su u retkim prilikama sarađivali sa Stonesima – Makartni i pokojni Džon lenon pevali su prateće vokale na singlu Stonesa iz 1963. “We Love You”. Osim toga, Brajan Džons je svirao saksofon na B-strani Beatlesa “You Know My Name (Look Up the Number)”, koja je objavljena 1970., a Lenon i Joko Ono svirali su u jednoj supergrupi s Ričardsom za TV specijal iz 1968. “Rock and Roll Circus”.

U šest decenija otkako su se prvi put upoznali, Beatlesi i Rolling Stonesi često su se sukobljavali, a Makartni je 2020. rekao Hauardu Sternu da je njegov bend bolji jer ima eklektičniji zvuk. Džeger je odgovorio da su Stonesi bili “veliki koncertni bend” na način na koji Beatlesi nikada nisu.

Sekire su ponovo otkopane… Makartni nazvao Rolling Stonese blues cover bendom, Džeger mu nije ostao dužan

Stari dobri rokerski fajt… Džeger odgovorio Makartniju na tvrdnju da su Beatlesi bolji od Stonesa

Poslednji album Stonesa s novim snimcima bio je njihov album blues obrada “Blue & Lonesome” iz 2016. godine. Od albuma “A Bigger Bang” iz 2005. nisu objavili album koji sadrži samo originalni materijal.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime