Jabadera, BEZ, Linija 109 i Fyu na mini-festu u Dugavama

0
316
Jabadera
Jabadera/ Photo: Tea Juričić
Oglasi

Izdavačka kuća za mlade bendove El Records i ove godine je održala ekskluzivni festival na kojem su nastupile trenutne i buduće snage ovog dinamičnog lejbela.

Ulaznica je mogla da se nabavi isključivo preko prijava, a uključivala je pića, grickalice, slušaonicu, videoprojekcije i naravno boutique nastupe četiri sjajna benda.

Ovaj oldskul pristup očito funkcioniše jer je organizatorima ovo već drugi takav Warm up party za glavnu stvar svake godine – El Records festival koji će uskoro biti najavljen.

Mini- fest se održao u El Musicante centru u Dugavama – školi koja je poznata po  nekonvencionalnom radu sa decom i mladima.

Za pedesetak okupljenih veče je otvorila akustična Jabadera, zbog bolesti bubnjarke, ali i u tom formatu su pokazali “mišiće”.

Naročito je utisak ostavilo moćno pevanje Valentine Ević. Posle nekoliko pesama s prvog albuma “Najbolje što znam”, izveli su dve nove pesme  – “Johnny” i “Budale” na kojoj im se pridružio bjelovarski Fyu.

Reč je o bendu koji zna što radi i zvuči spremno za velike pozornice, a upravo završavaju drugi album u studiju.

BEZ
BEZ/ Photo: Tea Juričić

Posle njih nastupili su srednjoškolci BEZ i znalački “provozali” repertoar sastavljen od stranih hitova, ali i dve jako dobre autorske stvari.

Bend svira gde stigne i na taj način stiče iskustva, a sa takvim pristupom uspeh je zagarantovan.

Linija 109/ Photo: Tea Juričić

Treća po redu nastupila je Linija 109 – četiri srednjoškolke koje su “oduvale” prisutne samouverenom svoirkom istovremeno se dobro zabavljajući.

Pet autorskih pjesama proletelo je za “Čas”, a to je upravo i ime njihovog najnovijeg singla kojeg su odsvirale na bisu. Linija 109 je bend za koji će se definitivno čuti.

Fyu
Fyu/ Photo: Tea Juričić

Publika je bila na maksimumu kad je uleteo belovarski uragan – Fyu. Posle pretpremijere njegovog drugog spota, ovoga puta za pesmu “Slijepi duh” koncert su Fyu (Filip Jurušić) i bend otvorili uspešnim prvim singlom “Siva zona (Raj)” i nisu stajali sledećih 40 minuta.

Fyu je bez sumnje harizmatična pojava i originalan pevač, a uspeo je da okupi bend koji ga može pratiti u tome. Nastup je bio za čistu desetku što su potvrdila i tri bisa na koje su bili pozvani.

Na kraju, možemo samo da kažemo da su to bila dva sata punokrvne autorske live svirke i party do dugo u noć.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime