Kijanu Rivs: I dalje ima mesta za akcione filmove “stare škole”, oni su kao klasičan balet…

0
348
John Wick Chapter 4/Photo: screenshot
Oglasi

Uoči svetske premijere četvrtog nastavka serijala “Džon Vik”, glumac Kijanu Rivs govorio je za France press u Parizu o svojoj ljubavi prema akcionim filmovima, koje smatra gotovo “klasičnim baletom”.

– Volim dobre akcione filmove – rekao je Rivs (58) i dodao da je uloga Džona Vika jedna od njegovih značajnijih uloga u karijeri.

Glumac je rekao da je ta uloga i uloga Nea u “Matrixu” obeležila njegovu karijeru.

Kijanu Rivs ima samo jednu uspomenu iz prvog “Matrixa”… mala je i crvena je i cool je…

Rivs je u ulozi Nea imao 35 godina, ali je zapažen još kao mlađi u ostvarenju “Moj privatni Ajdaho” sa Riverom Finiksom i kasnije u akcionom filmu “Brzina”.

– U mojoj mladosti, uloga u “Matrixu” je bila divno iskustvo, ono koje menja život. Džon Vik je takođe divno iskustvo u mojim kasnim pedesetim godinama – rekao je Rivs i dodao da pored uspeha Marvelovih superheroja i dalje želi da veruje da se mogu snimati akcioni filmovi “stare škole”.

Kijanu Rivs u kampanji za “John Wick 4”: Definitivno najteži film koji sam ikad snimio…

Rivs je dodao da Džon Vik, priča o bivšem profesionalnom ubici koji izlazi na svetlost da bi osvetio smrt svog psa, ima mračniji uticaj.

– Koristila se digitalna tehnologija, ali verujem da više volimo prave pokrete tela koji su gotovo kao balet. Moram da treniram mesecima pre snimanja. Potrebni su timovi za razne vratolomije i reditelj koji ima viziju da kreira imidž, dizajn, muziku i kostime – rekao je glumac.

Metju Peri, ničim izazvan: Pravi ljudi umiru, a Kijanu Rivs i dalje hoda među nama…

Rivs je za četvrti nastavak filma boravio u Parizu gdje je pre 35 godina snimao “Opasne veze” Stivena Frirsa.

U filmu Džon Vik obilazi Pariz, gde se snimaju scene na Trokaderu ili Monmartru, što je Rivs ocenio kao “veoma specifično iskustvo”.

Na pitanje France pressa da li razmišlja o godinama kada više neće moći da snima akcione filmove, Rivs je odgovorio da se tim godinama približava.

– Da li ću tada stići do neke granice, ne znam – dodao je polušaljivo glumac.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime