Kapa dole, Belgijanci…. Štrupmfovi i Talični Tom u novom belgijskom pasošu

0
311
Oglasi
Novi belgijski pasoš/Photo: Ministry of Foreign Affairs Belgium
Novi belgijski pasoš/Photo: Ministry of Foreign Affairs Belgium

Od 7. februara zvanični pasoši Belgije biće iliustrovani crtežima najpoznatijih belgijskih strip junaka – počev od Strumpfova, preko Taličnog Toma do Tin Tina i Marsupilamija.

DA LI ZNATE KAKO SU ŠTRUMPFOVI DOBILI IME? PRIČA JE – ŠTRUMPFASTIČNA…

Novi belgijski pasoši postaće tako jedni od najunikatnijih u svetu, a to će biti i prilika za dalju promociju stripa kao nacionalne umetnosti na koju su Belgijanci veoma ponosni.

– Belgijski pasoš je jedan od najboljih na svetu, on je za nas izvor ponosa, ali i predmet želje falsifikatora. Zbog toga stalno radimo i na poboljšanju njegove bezbednosti – izjavila je šefica diplomatije Belgije, Sofi Vilmes navodi Tanjug.

TALIČNI TOM, NEUMORNI KAUBOJ KOJI VEĆ 71. GODINU USAMLJENO JAŠE PREMA ZAPADU…

Novi pasoši će uključivati 48 različitih sigurnosnih tehnika i trebalo bi da bude duplo bezbedniji od trenutnih kada je reč o zloupotrebi.

Belgijski pasoš je u ovom trenutku sedmi najcenjeniji po mogućnostima za slobodu kretanja koju pruža nosiocu na globalnoj skali od 199 nacionalnih pasoša.

Stari belgijski pasoši će važiti do isteka roka, a novi će biti dostupni u lokalnim opštinama po ceni od 65 evra za odrasle i 35 evra za decu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime