Kako su se Marčelo i Zagreb (ponovo) zaljubili jedno u drugo… (fotoreportaža)

0
384
Marčelo u Zagrebu:/Photo: Goran Berović
Oglasi

Sreda uveče, nekadašnji datum Dana Republike, u Savskoj 160 okupio je mnoštvo poklonika priznatog beogradskog muzičara i književnika Marka Šelića Marčela koji je u Zagreb stigao s fantastičnim bendom u sastavu Nevena Gliberić Nensi (vokal i vokalno komponovanje), Rade Sklopić Raid (gramofon, klavijature), Aleksandar Jovanović Shljuka (vokal, klavijature), Filip Krumes (violina), Maks Kochetov (saksofon), Aleksandar Cvetković Drama (bubanj), Marko Fabry (bas) i Miloš Borovnjak aka Ministar Lingvista (MC).

Marčelo u Zagrebu:/Photo: Goran Berović

Koncert u Vintage Industrial Baru deo je regionalne koncertne turneje kojom Marčelo obeležava 20 godina od objave svog prvenca “De Facto”, i takođe promoviše aktuelni album “Nojeva varka”“ (2021. Lampshade Media).

Devetoro vrhunskih muzičara, dočekani su po izlasku na scenu ogromnim aplauzom i fantastičnom energijom, a nakon razmene pozdrava show je krenuo. ‘Udahni’, ‘Govno’ i ‘Nigde’ predstavile su “Nojevu varku“, a onda je došla ‘Laž’ – pesma s albuma “Napet šou“ koju je uz Marčela preuzela publika.

HL INTERVJU – MARČELO: Nada je ozbiljna valuta, nemoguće je živeti bez nje

Set listom od preko dvadeset pesama Marčelo je sa svojim bendom prošetao kroz celu pesmaricu i uživo evocirao put njihovog muzičkog sazrevanja. Moćne i brutalno iskrene tekstove publika je govorila uglas, a muzika kojom savršeno kombinuaju žanrove, majstorskim je izvedbama zaokružila priču.

– Zadnji put smo na ovom mestu bili 2017., delom serije koncerata “Sviraj stare”. U proteklih šest godina desilo se puno toga, i bogami smo se načekali do ove prilike, da predstavimo ljudima da li smo porasli u međuvremenu i na koji način – ispričao je Marčelo.

Marčelo u Zagrebu:/Photo: Goran Berović

Dva sata neverovatne energije, razgovora, smeha i iskrenog zajedništva proletela su u trenu, i moglo je potrajati još satima. Publika je na Marčelovu najavu kraja, jasno i glasno dala do znanja šta o tome misli rečima “Nema kraja!”. Bez bisa Marčelo i bend nikad na odlaze pa ni Vintage nije bio izuzetak na kojem su izveli i pesmu s prvog albuma ‘Kuća na promaji’, za koju je Marčelo rekao da su “ostali dužni” 2017.

Kraj je ipak stigao, ali samo muzički jer je Marko nakon svirke ostao s brojom publikom koja je strpljivo čekala svoj red za autogram, fotografiju, da razmeni par riječi. Isto tako strpljivo, ispratio je sve, a za kraj ove nezaboravne večeri ispričao je:

– Razni ljudi su mi prišli, da mi kažu “ono nešto”, što stvarno znači, a na to uvek dodaju “znam da ti ovo verovatno svi kažu i da ti ne znači ništa”, ali zapravo znači. Rekli su “slušamo te pesme godinama, upratili smo sve što se desilo, znači nam to što radite, čarobni ste na bini…”. to nije razlog zbog kog pišem, ali to jeste razlog zbog kojeg izlazim na binu. U suprotnom bih mogao samo da pišem prozu i to je to.

Marčelo je zahvalio Zagrebu na stvarno predivnoj večeri i rekao da se nada kako pauza više nikad neće biti ovolika.

Marčelo u Zagrebu:/Photo: Goran Berović
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime