Kako je nastala “Vatra u mraku”, pesma koju su Marčelo i Marko Louis posvetili tragediji u “Ribnikaru”…

0
257
Marčelo Marko Louis, promo
Oglasi

Reper, književnik i kolumnista Marko Šelić i kantautor Marko Stojanović Louis objavili su nedavno zajedničku pesmu “Vatra u mraku”.

Pesmu, koju je komponovao Luis a za koju je tekst napisao Marčelo, dvojac je posvetio tregediji u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Kako su se Marčelo i Zagreb (ponovo) zaljubili jedno u drugo… (fotoreportaža)

U gostovanju u emisiji Dan uživo na televiziji N1 objasnili su kako je došlo do ove muzičke saradnje i šta ih je navelo da se dotaknu tako teških momenata za ovu zemlju u prošloj godini.

– Marčelo i ja se poznajemo dugo i cenimo se i volimo. Ja sam Marčela slušao kao klinac, stvarno i kada se sretnemo uvek bude neki dobar trenutak i dobar vajb. Ova stvar je nastala kao muzika bez teksta, i ideja je bila da se čuje i dečiji hor. I tako je i bilo. Napravljena je da bude posvećena celoj toj godini – kazao je Marko Luis.

3 sata i 39 minuta totalnog ludila… Marčelo ubacio publiku u vremeplov i vratio ih na početak svoje priče

Marčelo je naveo da nam je svima bilo teško da progovorimo o toj potresnoj temi i događaju koji se desio 3. maja 2023, ali i 4. maja, u selima Malo Orašje i Dubona.

– A sa druge strane, opcija je da ćutimo, a čini mi se da je ona još gora od prve. Mi smo uradili onako kako mi umemo, želeli smo da ispričamo šta osećamo o tome, i u suštini ono što sam ja ispričao u pesmi je moja kolumna u listu Danas koju sam morao da napišem baš tog dana, kada se desio masakr – ispričao je Marčelo.

Dodao je da je pesma trebalo da bude sažetak tog teksta, a da ujedno Markova pevačka deonica ponudi nadu.

Marko Louis po drugi put putuje u beskraj… Pogledajate singl i spot za pesmu “Ružice” s albuma “Beskraj II”

Deonica sa dečijim horom poruka je, kaže, da deca gledaju u odrasle.

– A stariji se nadaju da će mladi ovo da poprave, ali to je naš lom – kaže Marčelo.

A na pitanje da li može da se upali ta baklja solidarnosti i empatije, Marko Luis kaže:

– Ja mislim da nije pitanje da li može, ja mislim da mora, da je to obavezno, a mi da budemo tu sa pesmom i porukom kao primer.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime