Kako je (i zašto) Til Linedeman izbacio Šona Lenona iz bekstejdža na koncertu Rammsteina?

0
591
Son Lenon i Til Lindeman/Photo: wikipedia, screenshot
Oglasi

Til Lindeman, frontmen Rammsteina, poznat je kao ekscentrik, a bend se ističe svojim teatralnim scenskim nastupima, koji često uključuju pirotehniku i razne rekvizite. Lindeman ne krije svoj stav ni van scene, pa ne toleriše “gluposti” i propuste na koncertima.

Kako je otkrio Šon Lenon, sin Džona Lenona i Joko Ono, Til ga je jednom prilikom izbacio iz bekstejdža.

Lenonov sin intervjuisao Makartnija… U novom radio dokumentarcu Pol mu otkrio kakav je zaista bio njegov otac

Greške se dešavaju, posebno kada je reč o sličnim imenima, kao što su Šon i Džon. Ovakva zabuna bila je dovoljna da Lindeman izbaci Šona iz bekstejdža. Naime, Šon je prišao Linedmanu i predstavio se, a ovaj ga je pogrešno razumeo i pomislio da tvrdi da je Džon Lenon.

U emisiji za nemačku radio stanicu Radio Eins, klavijaturista Kristijan Lorenc, poznat i kao Flejk, prisetio se čuvenog trenutka.

– Jednom sam sreo sina Džona Lenona na festivalu. Nažalost, njegovo ime je Šon Lenon. Imao je bend koji je takođe svirao i nije bio loš – priča Flejk.

Da li je istina da su The Beatles boravili u Valjevu i da je Harisonova baka iz sela Sandalj? Pogledajte dokumentarni film “BitlVAnija”

Kada je Šon Ono Lenon izrazio želju da poseti bekstejdž i upozna ostale članove Rammsteina, Lindeman nije bio nešto posebno ljubazan.

– Til je rekao: ‘Došao je neki čudan momak u bekstejdž, pitao sam ga ko je i šta želi, a on je rekao da je Džon Lenon. Onda sam rekao: ‘Mogu i ja da pričam gluposti’ – i izbacio ga – priseća se klavijaturista.

Očekivano, Flejk se osećao loše zbog nemilog događaja:

– Nije lako biti sin Džona Lenona, a još je teže zvati se Šon. Generalno je teško biti sin ili naslednik nekog toliko poznatog. Stvarno ne bih to poželeo nikome.

Prepoznajete li muzičara koji u filmu hrani pingvina?  Da, da… to je upravo Til Lindeman, lider Rammsteina

Ime Šona Lenona nije jedina stvar koja podseća na njegovog pokojnog oca. Prema rečima Džona Lenona, njegov sin se osećao kao njegov brat blizanac zbog zajedničkog rođendana. Takođe su projektovali emocije jedan na drugog. Kako je Šon i sam izgradio muzičku karijeru, nije teško videti njihovu sličnost.

Šon je nesumnjivo uspeo da se probije kao poznat muzičar na sceni, zahvaljujući karijeri koju je gradio od rane mladosti. On i dalje priznaje dubok uticaj koji je njegov otac imao na njegov muzički put. Međutim, mnogo toga od tog uticaja postalo je očiglednije tek kasnije, kako je dublje zalazio u dela kako Beatlesa, tako i Plastic Ono Benda.

U intervjuu iz 1980. godine, Džon Lenon je čak rekao da mu je sposobnost njegovog sina da kanališe svoje emocije omogućila da prevaziđe svoju “umetničku depresiju”. Iako se Lindemanova greška na prvi pogled čini smešna ili čak apsurdna, viđenje Džona Lenona kroz lik Šona možda i nije toliko čudno koliko zvuči.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime