“Kad sve opet krene“… Čvrge imaju novu pesmu i spot

0
224
Oglasi
Čvrge/ Photo: Promo
Čvrge/ Photo: Promo

Čvrge, požarevačko-kragujevački alternativni sastav, obradovao je fanove novim video singlom pod nazivom “Kad sve opet krene“.

Pesma je nastala tokom karantina i podseća nas na gubitak slobode tokom propisanih mera i ujedno nas opominje da bi se poučeni tim iskustvom u narednom periodu trebali okrenuti jedni drugima, više se družiti i slušati jedni druge, posećivati koncerte… jednostavno – živeti život punim plućima.

Rege i ska ritmovi sa zaraznim melodijama prožimaju se kroz kompoziciju i daju odličnu osnovu za živopisni spot koji su Čvrge realizovale.

Zbog svega što nam se dešavalo u proteklih nekoliko meseci, opominjuće reči pesme urezaće vam se u pamćenje i nateraće vas da se zapitate – da li je nam je svima potreban reset?

Čvrge/ Photo: Promo
Čvrge/ Photo: Promo

Autor spota za numeru “Kad sve opet krene“ je akademski slikar Nikola Pršendić, a snimanje su pomogli pivara Dogma brewery i produkcija Raven vision.

Pesma je snimljena u kragujevačkom Coolijana studiju, a na snimanju su gostovali Marko Petković na klavijaturama i Aca Pejčić na saksofonu.

Za potrebe spota korišćeni su i kadrovi sa nastupa benda na Velikogradištanskoj gitarijadi.

Kako momci iz Čvrga kažu, pesama se tokom karantina nakupilo jer su iste stvarane posredstvom interneta i tehnologija zbog činjenice da su članovi benda iz dva grada.

Očekuju da će nove materijale snimiti uskoro i prezentovati ih publici do kraja godine na svim mogućim binama, ali i putem novih spotova.

Nadaju se da će se mere ublažiti i da će muzika odneti pobedu protiv čuda zvanog Covid-19 koje je neminovno odložilo mnoge planove i muzičara i publike, a jedino što žele je (kako refren pesme kaže): “Jedva čekam da sve opet krene, da nam svima krv prostruji kroz vene!!!”

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime