Kad džezer svira Deep Purple… Nenad Vasilić snimio jazz verziju legendarnog hita “Black Night” – na kontrabasu

0
270
Oglasi
Nenad Vasilić/ Photo: AleX
Nenad Vasilić/ Photo: AleX

Jazz kontrabasista Nenad Vasilić ne krije svoju ljubav prema rock muzici – upravo je snimio video u kojem izvodi čuvenu numeru “Black Night“  legendarnog britanskog benda Deep Purple.

– Sa dvanaest godina ušao sam u rock bend, do tada sam, još od pete godine, svirao klavir…  U pubertetskom dobu sam sa drugarima počeo da slušam Deep Purple. Rodžer Glover, njihov basista, i bas linija pesme “Smoke on the water“ doveli su  do toga da počnem da sviram bas. Napravili smo bend, i eto – to je baš sam početak mog bavljenja muzikom. Kasnije sam u jednoj kafani prvi put čuo uživo kontrabas, učinio mi se jako ekstravagantnim i poželeo sam da probam da sviram taj instrument. Deep Purple i dalje volim da slušam, i uživam da poneku njihovu stvar odsviram na kontrabasu – kaže Vasilić.

Nenad Vasilić (Beogradski jazz festival 2020)/ Photo: AleX
Nenad Vasilić (Beogradski jazz festival 2020)/ Photo: AleX

Kontrabas, koji je obično u ulozi pratećeg instrumenta, sada je u prvom planu, a kuriozitet je efekat akustične distorzije koji Nenad postiže na jedinstven način – uz pomoć olovaka.

HL INTERVJU – NENAD VASILIĆ, SVETSKA ZVEZDA KONTRABASA: POČEO SAM DA SVIRAM ZBOG BAHA I ZBOG BAS LINIJE PESME “SMOKE ON THEWATER”

Nenad Vasilić je do sada objavio 12 autorskih albuma, a svoju muziku sa uspehom izvodi širom Evrope.

Kako zvuči Deep Purple na kontrabasu poslušajte u nastavku…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime