Joker Out objavili live album i koncertni film…

0
216
Joker Out, DOB/ Photo: AleX
Oglasi

Slovenačka grupa Joker Out donosi božićni poklon iznenađenja za završetak ove neverovatne 2023. godine – album i koncertni film “Live From Arena Stožice” snimljen na njihovom prelomnom koncertu održanom u najvećoj dvorani u Ljubljani pred više od 12.000 obožavalaca.

Album će biti dostupan na svim striming platformama u petak, 22. decembra 2023. godine, a ekskluzivni koncertni film, koji je režirao njihov dugogodišnji saradnik Mark Pirc, na jokeroutband.com na zahtev 1. januara 2024.

Fenomen Joker Out… U Amerikani je bilo kao da – sutra ne postoji (fotoreportaža)

Prvi live album Joker Out je dokument neverovatnog uspeha petorice mladića iz Ljubljane koji su, nakon što su osvojili Sloveniju, za samo godinu dana potpuno zaludeli svet. Njihova najveća noć je namerno objavljena na kraju sezone kako bi bend mogao da zahvali svim fanovima na ogromnoj podršci.

– Nastup u Areni za nas je bio podjednako ili možda čak i važniji od nastupa na Evroviziji. Sve u 2023. je izgrađeno ka toj predstavi, za nju smo se psihički pripremali cele godine. Obuzeo nas je neopisiv zanos kada smo izašli na binu i videli 12.000 ljudi koji su bili tu samo za nas. Bila nam je čast da za njih damo dušu na sceni, a i oni su se izlili kroz glasne žice. Njihovi glasovi će zauvek odjekivati u našim srcima – poručili su iz grupe Joker Out povodom izlaska albuma.

Bendu Joker Out uručena Zlatna ploča za singl “Carpe Diem“

Nastup u Stožicama, koji je bio rasprodat nedelju dana unapred, trajao je dva sata i u njemu su Kris, Bojan, Jan, Jure i Nace dali sve od sebe, znajući da su postali najmlađi bend koji je napunio ovu salu. Već u uvodnim numerama “Sunni Side Of London” i “Gola” bilo je jasno da im je pao kamen sa srca jer je sve počelo. “Stožice, jesi li stvarno tu?“, upitao je Bojan i odmah izmerio “puls“ publike – Ljubljana je proizvela buku od 127,9 dB i sela na vrh liste najglasnijih navijača Joker Out! Usledio je furiozni set – “Bele sanje”, “Plastik”, “Proti tok”, “Dopamine”, “Padam”, “Demons” i “Katrina”, kao i “A sem ti sajol” i “Omamljeno” pojačane za “mesingani” deo.

Nisu trubači bili jedini gosti benda koji je na scenu izveo Matića Kovačiča i Martina Jurkoviča, dvojicu bivših članova sa kojima su izveli pesmu “Kot srce“, nakon čega su usledile “Leptirice“, “Vse kar vem“ i “Barve oceana“ za kraj prvog sata koncerta. “Ngvot”, “Vem da greš“ i “Ne bi smel“ bili su završni trio glavnog dela koncerta, koji je nastavljen nakon zaglušujućih povika i poziva na bis koji čine “Ona”, “Tokio”, “Umazane”, “Misli” i emotivni “Novi talas” za koji su, po običaju, svi seli, okupljeni na kraju piste.

Lusi Kapaldi podržao Joker Out tokom britanske avanture…

Ako je publika osetila da nešto nedostaje, Joker Out ih je ispravio na samom kraju. Obučeni u evrovizijske kostime, zakucali su “Carpe Diem” kao veličanstveni završetak najveće večeri u karijeri ovih izuzetnih mladih muzičara.

Joker Out, Arsenal fest 2023/Photo: AleX

Joker Out u Stožicama vizuelno je postavio novi standard na slovenačkoj muzičkoj sceni neverovatnom svetlosnom, LED i pirotehničkom predstavom. Inspiracija za režiju ovog dela emisije rezultat je četiri godine bliske saradnje benda i tima Studio 7.

Elvis Kostelo i slovenački Joker Out moćnim duetom “New Wave“ pozivaju na promene

Album “Live From Arena Stožice” uvešće fanove benda u 2024. godinu za koju su već planirane velike stvari. Od marta do sredine aprila, Joker Out će igrati svoju sledeću veliku evropsku turneju. Nova serija nastupa, ovoga puta pod nazivom “Vidimo se uskoro”, obuhvatiće 13 zemalja, među kojima su po prvi put Francuska, Belgija i Italija, i 21 koncert u nekim od svetskih kultnih sala, poput londonskog O2 Shepherd’s Bush Empire ili akademiji u Mančesteru. Uz ove nastupe, već su počele i potvrde festivalskih koncerata, pa je već najavljeno da će Jokeri stići na festivale EXIT (10-14. jul, Novi Sad) i Siget (7-12. avgust, Budimpešta).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime