Jedna baš “nezgodna” kombinacija… Decapitated, Incantation, Nervosa i Kassoghta sredinom marta stižu u Beograd

0
205
Decapitated/ Photo: Robert Zembrzycki
Oglasi

Posle osam godina poljski death metalci Decapitated vraćaju se u Beograd u sklopu evropske “Nihility” turneje. Sa sobom vode američke veterane Incantation, grupu Nervosa iz Brazila i švajcarce Kassoghta.

Mračno, kako drugačije… Incantation objavili drugi singl s albuma “Sect of Vile Divinities”

Datum održavanja ove izuzetne metaloidne svečanosti je 15. marta, a mesto je Zappa Baza.

Decapitated je nastao u poljskom gradu Krosnou 1996. godine, a danas ga čine Wacław “Vogg” Kiełtyka (gitara), Rafał “Rasta” Piotrowski (vokal), Paweł Pasek (bas) i James Stewart (bubnjevi). Sviraju tehnički death metal i uživaju veliki respekt među metallionima za svoje sviračko umeće. Pažnju na svoj izuzetan talenat skrenuli su već u samim počecima jer su bend osnovali u ranim tinejdžerskim godinama. To potvrđuje i činjenica da je ključna figura Vogg svirao i u Vaderu, a trenutni je član Machine Heada. Decapitated je dosad izdao osam albuma, a najaktuelniji “Cancer Culture” promovisaće ovom prilikom u Zappa Bazi.

Incantation je američki death metal bend nastao 1989. u Nju Džersiju. Uz Sufffocation, Immolation i Mortician čine bazu njujorške death metal scene. Dosad su objavili 10 studijskih albuma od kojih je “Unholy Deificiation” svetlo dana ugledao u augustu, a izdao ga je Relapse Records. Često ih ističu kao uzore bendovima kao što su Dead Congregation, Portal i Grave Miasma.

Incantation/Photo: FSerani, via Hangtime

Nervosa je ženski trash/death metal bend iz Sao Paola nastao 2010. godine. Do sada iza sebe imaju četiri albuma, a najaktuelniji od njih “Jailbreak” potpisan je za Napalm Records i dostupan je od septembra 2023. Članice benda su Prika Amaral – gitara, vokal, Helena Kotina – gitara, Hel Pyre – bas i Michaela Naydenova – bubanj.

Nervosa, promo, via Hangtime Agency

Kassoghta je progressive death metal bend nastao 2018. u Ženevi. Iza sebe imaju dva studijska albuma: “A New World to Come” iz 2018. i “rEvolve” iz 2022. Ovo će im biti prvi koncert u Srbiji.

Kassogtha/Photo: Yvan Alvarez, via Hangtime

Dan kasnije ova će “nezgodna” kombinacija svirati u zagrebačkoj Močvari, takođe u organizaciji Hangtime Agency. 

Ulaznice po early bird ceni od 2.700 dinara mogu se putem Gigstixa kupiti do 31.12. nakon čega će cena porasti na 3.100 dinara. Ako ih bude ostalo, na vratima će ulaznice koštati 3.500 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime