Jasmila Žbanić režirala novu epizodu “The Last of Us”: Ponosna sam…

0
329
The Last of Us, screenshot
Oglasi

Za nedelju je zakazana premijera šeste epizode serije “The Last of us”, koju je režirala bosanskohercegovačka rediteljka Jasmila Žbanić.

I dok glavni junaci Džoel i Eli (igraju ih Pedro Paskal i Bela Remzi), još tuguju za izgubljenim prijateljima tek ih čekaju mračna vremena. Bio bi ovo mali spojler šeste epizode, a uoči premijere na kanalu HBO Max Jasmila Žbanić za Nova.rs kaže da je veoma uzbuđena.

Postapokalipsa je ponovo u modi… Film “I Am Legend” dobija nastavak inspirisan serijom “The Last of Us”

– Uvek sam verovala da će serija biti ovako dobra i popularna, ali opet dok se sve ne završi, čovek nikad ne zna. Jako sam srećna da je sve ispalo baš fenomenalno. Ne znam kakve će reakcije biti, ali znam da je, barem meni, ova epizoda izuzetno emotivna. Razvija se odnos Džoela i Eli na jedan poseban način. Jako volim tu epizodu i stvarno sam ponosna na nju. Nadam se da će i publika to osetiti – kaže.

Šta kaže nauka? Koliko je realna pandemija kao u seriji “The Last of Us”…

Dugo je Jasmila Žbanić pričala kako joj je san da malo odmori od „teških tema s ovog podneblja“. I dok je svojevremeno pričala kako bi jednoga dana volela da radi nešto poput “Seksa i grada”, ostvarila joj se, bar, želja da radi na jednoj velikoj produkciji, iako sama tema serije “The Last of Us”, kako napominje, nije nimalo lagana.

Jasmila Žbanič/screenshot BHRT – Radiotelevizija Bosne i Hercegovine YouTube

– Ovo je definitivno drugačije od svega što sam do sada radila. Stvarno je bilo čudesno, jer potpuno je drugi nivo produkcije, sama priča, pa glumci. Ma, sve je drugačije. A, opet posao rediteljke je ipak, u samoj svojoj srži, isti. To je kao kad radim kod nas. Trenutno radim TV seriju sa Jasnom Đuričić “Znam kako dišeš” i budžet svih šest epizoda ove serije je možda kao deset minuta jedne epizode „The Last of Us““. Ali, rediteljski posao i posao kreatora je tu identičan. Jedina je razlika što kad imate puno veće budžete, mašta može da ode i na neke druge teritorije i zanimljivo je – sumira svoja iskustva Jasmila Žbanić.

Stiven King ima zamerku na treću epizodu serije “The Last of Us”: 16km od Bostona? Nije nego…

Rad na ovom hit naslovu prihvatila je, kako se priseća, jer su joj se “svideli kreatori serije i producenti”.

Pesmi Linde Ronstadt iz 1970. slušanost skočila 4900% – sve to zahvaljujuči seriji “The Last of Us”

– Odmah smo kliknuli posle prvog razgovora. Meni su uvek, u svemu, najvažniji ljudi i da li mogu kroz, u ovom slučaju tuđi scenario, da ispričam svoju priču. Iako mi se prvi put desilo da radim nešto što nisam ja pisala, opet su tu stvari u koje verujem kao autorka. Ideje i način na koji gledam, postavljam kameru, sve je tu. Čak su mi dozvolili da imam i svoju kamermanku, što je bilo stvarno lepo. Ako se opet pojavi nešto takvo, što je meni blisko i na čemu želim da radim, naravno da ću se prihvatiti strane produkcije. A s druge strane, kroz produkciju „Deblokada“, koju imam s Damirom Ibrahimovićem, radimo paralelno i druge stvari, priče koje se tiču našeg podneblja, naših ljudi, što mi jako važno – kaže rediteljka.

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime