Iznenađenje za 25. rođendan “South Parka” – zbog njih se okupila grupa RUSH

0
348
Oglasi
South Park, promo
South Park, promo

Nedavno su se basista i pevač Gedi Li i gitarista Aleks Lajfson pojavili na bini kako bi izveli jedan od klasika svog nekadašnjeg benda RUSH, numeru “Closer to the Heart”.

Ovo se dogodilo u Red Rocks amfiteatru u Denveru, u okviru proslave obeležavanja 25. godišnjice animirane komedije “South Park”. Li i Lajfson izašli su na binu zajedno sa bendom Primus, a takođe su im se pridružili i tvorci serije – Trej Parker i Met Stoun – i to se ispostavilo kao veliki trenutak za Stouna koji svira bubnjeve.

“SOUTH PARK” ISMEVA PUTINA I, NARAVNO, OPET SU PREŠLI GRANICU… OTKRILI “PRAVI RAZLOG” ZBOG KOGA JE ZAPOČEO RAT

Pre ovog okupljanja publika je mogla da vidi animiranu scenu u kojoj Li i Lajfson razgovaraju o pozivu da učestvuju u proslavi jubileja, pri čemu je Lajfsonov kanadski naglasak prenaglašen. Publici se oteo uzvik oduševljenja kada su videli da muzičari izlaze na scenu, shvativši šta sledi.

LEGENDA KAŽE… “SOUTH PARK” DANAS MOŽDA NE BI POSTOJAO DA NIJE BILO – DŽORDŽA KLUNIJA

Frontmen benda Primus Les Klejpul izjavio je da su njegov bend i kolege iz sastava Ween odlučili da ubace pesmu “Closer to the Heart” u prethodni nastup, znajući da će se Li i Lajfson pojaviti za drugi. On je naveo da je rekao Stounu:

– Met, moraš da sviraš bubnjeve. On je bio u fazonu, ‘Uh, ne znam, zajebano je…’ A ja sam ga nagovarao, nagovarao, nagovarao da odsvira ovu stvar jer nije imao pojma da ćemo ovo da mu priredimo. Izvoli i pokaži se brate!

Pred kraj pesme, Klejpul je zastao i rekao Stounu da “odsvira najbolju bubnjarsku deonicu koju je ikada odsvirao u svom životu!” Stounov odgovor je iz razumljivih razloga bio prigušen, pogotovo što ga je Klejpul podsetio sa kim se nalazi na bini.

900 MILIONA DOLARA AUTORIMA “SOUTH PARKA” DA SNIME JOŠ 6 SEZONA I 14 FILMOVA…

Momci iz sastava RUSH pojavili su se u 15. sezoni u epizodi “Kraljevski puding”, u kojoj je oteta princeza Kanade. Oni izvode satiričnu verziju pesme Eltona Džona “Candle in the Wind” pod naslovom “Like a Fart in the Wind”, pojačavši emocionalni bol koji su Kanađani osećali tokom incidenta. Rush se u seriji pominje nekoliko puta.

GITARISTA BENDA RUSH S NOVIM BENDOM KRENUO SASVIM DRUGAČIJIM PUTEM… ZAHVALJUJUĆI JEDNOM SUSRETU NA BALKONU

Inače, jedan od najboljih svetskih rock gitarista Aleks Lajfson je srpskog porekla i o tome je govorio u intervjuu za Ultimate Guitar.

– Ja sam prva generacija rođena u Kanadi. Oba moja roditelja su Srbi, zbog čega je i moje ime srpsko – Aleksandar Živojinović. Moji roditelji su se upoznali u Kanadi posle Drugog svetskog rata. Došli su ovde kao izbeglice.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime