Home»Muzika»Gitarista benda Rush s novim bendom krenuo sasvim drugačijim putem… zahvaljujući jednom susretu na balkonu

Gitarista benda Rush s novim bendom krenuo sasvim drugačijim putem… zahvaljujući jednom susretu na balkonu

5
Shares
Pinterest Google+
Aleks Lajfson, Rush/Photo: YouTube printscreen
Aleks Lajfson, Rush/Photo: YouTube printscreen

Suosnivač benda Rush, gitarista Aleks Lajfson najavio je da je njegov novi bend Envy Of None u studiju i da će objaviti istoimeni debitantski LP 8. aprila.

Novi album, prema Guitar World, je spreman i između ostalog njime se odaje počast Lajfsonovom pokojnom kolegi iz grupe Rush, Nilu Pertu, koji je umro pre dve godine. Kao uspomena na kolegu tu je prvenstveno numera “Western Sunset”.

NIL PERT, LEGENDARNI BUBNJAR GRUPE RUSH, PREMINUO POSLE BORBE S TEŠKOM BOLEŠĆU

Kako bi predstavili novi album, Lajfson i Envy Of None objavili su debitantski singl “Liar”. Novu grupu čine Koni Hač,, basista Endi Kjuran, producent i inženjer Alfio Anibalini i pevačica Maja Vajn. Prema saopštenju za javnost, nova muzika će “rikošetirati između različitih nijansi alternativnog, eksperimentalnog i synth-rocka”.

Dok je Rush bend koji je Lajfsonu omogućio da uđe u mainstream, njegov novi projekat ni na koji način neće ličiti na prethodni angažman u kultnom bendu.

I ONI SU PINBALL WIZARDS… GRUPA RUSH U ELITNOM DRUŠTVU U KOME SU LED ZEPPELIN, THE BEATLES, IRON MAIDEN, AEROSMITH, KISS, METALLICA I AC/DC

O sećanju na bivšeg kolegu, Lajfson je izjavio:

– Posetio sam Nila kad je bio bolestan. Bio sam na njegovom balkonu gledajući zalazak sunca i pronašao inspiraciju. Postoji konačnost u zalasku sunca koja je ostala u meni tokom celog procesa… lep način da zatvorite knjigu.

Poslušajte singl “Liar”

HL/Izvor: mulj.net

Previous post

"Mi nismo anđeli" i "Crni bombarder", dva kultna filma, objavljena su iste godine... a da je Anica Dobra odlučila drugačije - ništa ne bi bilo isto

Next post

Novosadski alternativci Short Reports predstavili spot za "Standoff"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *