Izgubljeni album Nila Janga stiže 19. jula… Čuvao ga je u “donjoj fioci” punih – 45 godina

0
404
Nil Jang/Photo: facebook@NeilYoung
Oglasi
Nil Jang/Photo: YouTube printscreen
Nil Jang/Photo: YouTube printscreen

Neobjavljeni i davno izgubljeni album Nila Janga iz 1975. “Homegrown”, konačno će biti objavljen ovog leta, 45 godina nakon što je muzičar prvi put snimio materijal.

Album s 12 pesama u svet će stići 19. jula putem Reprise Records. Jang opisuje album kao “svojevrsni most između Harvest i Comes A Time” i objašnjava da su neki delovi projekta bili objavljeni na drugim pločama. Međutim, album nikad nije objavljen u celosti.

“Love is a Rose”, “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing” i ‘Betlehem Star” – kasnije su se pojavile na budućim Jangovim albumima, ali sedam pesama ostalo je na polici.

NIL JANG IZ IZOLACIJE PREDSTAVIO SPOT ZA NOVU VERZIJU PESME “SHUT IT DOWN”… NE BAŠ SASVIM OBIČAN SPOT

Jang je izdanje potvrdio u opširnoj pisanoj izjavi:

“Izvinjavam se. Ovaj album, Homegrown, trebalo je bude tamo za vas nekoliko godina nakon Harvest. To je tužna strana ljubavne veze. Nanesena šteta. Bol u srcu. Jednostavno nisam mogao da ga slušam slušam. Hteo sam da krenem dalje. Tako sam to držao kod sebe, skriveno u trezoru, na polici, u nekoj fioci uma … ali trebalo je da to podelim sa vama. Zapravo je prelepo. Zbog toga sam to i uradio pre svega.

Ponekad život boli. Znate na šta mislim. Ovo je ono što je pobeglo. Snimljeno je analogno 1974. i početkom 1975. s originalnih matičnih traka i restaurirano s ljubavlju i pažnjom Džona Halona.

Levon Helm je za bubnjevima na nekim pesmama, Karl T Himel na drugima, EmiLu Haris peva na jednoj pesmi a Homegrown sadrži naraciju, nekoliko akustičnih solo pesama koje nikada nisu ni objavljene ni svirane do ovog izdanja i nekoliko sjajnih pesama sviranih s odličnim bendom mojih prijatelja , uključujući Bena Kita – gitara, Tima Dramonda – bas i Stena Selesta – klavir. U svakom slučaju, stiže vam 2020. godine, prvo izdanje iz naše arhive u novoj deceniji. Pođite s nama u 2020. godinu, dok vam donosimo prošlost”.

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime