Izgleda da svetu trebaju superheroji… Film “Spider-Man: Homecoming” zaradio 117 miliona dolara za dva dana

0
497
Oglasi
Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Novi fillm o čoveku pauku Spajdermenu “Spider-Man: Homecoming” premašio je očekivanja sa zaradom od 117 miliona dolara od 7. jula u bioskopima u SAD.

Poslednji film u serijalu o Spajdermenu bio je test za američke filmske producente pošto je tržište pokazalo “zamor” prema nastavcima filmova.

I zato su se rivalske američke producentske kuće Marvel i Soni udružile kako bi nastao film “Spider-Man: Homecoming”, koji je kao nikada dosad blizak stripu na kom je baziran i čije je snimanje koštalo oko 175 miliona dolara.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Radnja novog Spajdermena se dešava neposredno posle završetka filma “Kapetan Amerika: Gradjanski rat” (Captain America: Civil War) u kom je Piter Parker otkrio puni superherojski potencijal. On se vraća u kuću svoje tetke Mej (Marisa Tomei), pod budnim je okom Tonija Starka (Robert Dauni Džunior) a pretnju predstavlja novi negativac Lešinar (Majkl Kiton).

Ideja Marvela je da liku udahne originalni duh iz stripa Stena Lija i Stiva Ditkoa, a reditelj Džon Vots je rekao da je film “prilika da se Spajdermen smesti u Marvelov univerzum i tako otvori mogućnosti za brojne nove priče”.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Marvel je 1999. prodao Soniju prava na Spajdermena, tada nazivanog “draguljem u kruni”, za procenjenu cifru od sedam miliona dolara. To je bilo vreme kada superherojski filmovi nisu predstavljali siguran dobitak za producentske kuće.

Od tad je Spajdermen glavni Sonijev proizvod, a pet filmova o čoveku-pauku su izmedju 2002. i 2014. zaradila oko četiri milijarde dolara. On je najunosniji crtani lik posle Betmena.

Photo: imdb.com
Photo: imdb.com

Međutim, poslednji nastavak, “Amazing Spiderman 2” sa Endruom Garfildom u glavnoj ulozi, bio je neuspešan na blagajnama i razočarao je kritiku.

Osećajući da se vremena menjaju, tadašnja predsednica Sony Pictures Entertainmenta Ejmi Paskal je 2015. pristala da Marvel napravi novi serijal o Spajdermenu.

Novi Spajdermen se prikazuje od 7. jula a glavnu ulogu igra britanski glumac Tom Holand.

Izvor: Beta.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime