Istraživanje otkrilo neverovatnu stvar… Rokeri “deru” na cenama ulaznica za koncerte, Springstin i Metallica – samo za bogataše

0
337
Oglasi
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen
Brus Springstin/Photo: YouTube printscreen

Prema nedavnom istraživanju FinanceBuzza, klasični rok je najskuplji žanr muzike za slušanje uživo.

Studija je sakupila podatke o koncertnoj industriji za 800 najboljih nastupa na turnejama od 2017. do 2021. U tom vremenskom okviru, prosečna cena ulaznice za izvođača klasičnog roka bila je 119,14 dolara. Poređenja radi, sledeća najviša cena bila je skoro 20 dolara niža, za pop koncerte, u proseku 100,65 dolara po ulaznici.

ŠAMPIONI VINILA… NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO KOJI SU NAJBOLJI VINILNI ALBUMI SVIH VREMENA

Novčanici obožavalaca manje su bili pogođeni na rok i alternativnim koncertima, čija je prosečna cena iznosila 85,94 dolara odnosno 63,54 dolara. Najjeftiniji žanr bila je hrišćanska muzika, sa prosečnom cenom ulaznice ispod 40 dolara.

Najskuplja prosečna cena karte za pojedinačnog umetnika plaćala se da uživo slušate Brusa Springstina.

Prosečna cena karte za The Bossa bila je neverovatnih 508,93 dolara, zahvaljujući njegovoj izuzetno uspešnoj Springsteen on Broadway turneji. Legenda klasičnog roka daleko je po tome nadmašila najskuplju pop zvezdu, Lejdi Gagu, za čiji je nastip cena karte u proseku iznosila 337,43 dolara.

GLOBALNO ISTRAŽIVANJE: ROCK JE ČETVRTI MUZIĆKI ŽANR PO POPULARNOSTI NA PLANETI, RADIO STANICE ŠIROM SVETA NAJVIŠE PUŠTAJU – QUEEN

Metallica je imala najskuplje rok karte, sa prosekom od nešto manje od 230 dolara, dok su Strokes bili najskuplja alternativna grupa sa 126,70 dolara.

Iako ovi brojevi mogu biti zastrašujući za fanove, oni su nesumnjivo “muzika za uši” klasičnih rokera. Ovaj žanr je ostvario više od 3,5 milijardi dolara u prodaji karata u proteklih pet godina, rangirajući se malo iza pop umetnika, koji su doneli 5,2 milijarde dolara.

U proseku, klasične rok grupe su zaradile više od 35,5 miliona dolara po turneji, ponovo iza popa, koji je u proseku strpao u džepove 38,6 miliona dolara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime