Bili Ajliš progovorila o dijagnozi koju ima od 11. godine: Zbog Turetovog sindroma svi misle da pokušavam da budem smešna, to me vređa…

0
333
Oglasi
Bili AjlišPhoto: press promo
Bili AjlišPhoto: press promo

Bili Ajliš je u novom Netfliksovom serijalu “My Next Guest Needs No Introduction”, koji vodi Dejvid Leterman odlučila da detaljnije progovori o životu sa Turetovim sindromom.

Turetov sindrom je redak poremećaj nervnog sistema, a karakterišu ga neobični pokreti – tikovi ili neželjeni zvukovi koji ne mogu da se kontrolišu.

– Ukoliko me budete snimali dovoljno dugo, primetićete da imam mnogo tikova. Ovo je zaista čudna bolest, nisam ranije govorila o njoj. Ljudi misle da se ovako ponašam, jer pokušavam da budem smešna. To me mnogo vređa – rekla je Ajliš.

VRAĆAMO SE U VREME VEŠTICA IZ SALEMA… AMERIČKA POLITIČARKA PROGLASILA BIJONSE I BILI AJLIŠ – ORUĐEM SOTONE

Dodala je da retko ko odmah primeti da pati od Turetovog sindroma i da postoji još nekoliko poznatih ličnosti koje imaju ovaj problem, ali da neće da otkrije njihova imena.

BILI AJLIŠ: FILMOVI ZA ODRASLE SU MI UNIŠTILI MOZAK, AKO NIJE NASILNO, NIJE MI BILO PRIVLAČNO

Leterman se u jednom trenutku zabrinuo da je njegovo pitanje uznemirilo i uzrokovalo još više tikova, ali mu je pevačica rekla da želi da nastavi sa razgovorom.

– Zanimljivo mi je da odgovaram na ova pitanja. Moje zdravstveno stanje me zbunjuje. Naprosto mi nije jasno – rekla je.

Dobila je dijagnozu kada je imala 11 godina.

– Tikovi me iscrpljuju, ali sam uspela da se sprijateljm s njima – zaključila je ona.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime