Irena Blagojević 20. maja u Domu omladine Beograda

0
268
Oglasi
Photo: Promo (DOB)
Photo: Promo (DOB)

Kantautorka Irena Blagojević održaće koncert u petak, 20. maja u Velikoj sali DOB koji će ujedno biti i promocija njenog trećeg albuma “Pero”.

Uz Irenu na sceni će biti i prateći bend sačinjen od vrsnih domaćih muzičara, a kao specijalni gosti pojaviće se i neki od njenih saradnika na aktuelnom albumu.

Album “Pero“ donosi devet pesama i predstavlja logičan nastavak Ireninog soul džez stila sa primesom pop muzike.

Objavljen je 22. februara 2021. godine (Long Play), ali zbog globalne pandemije nije imao koncertnu promociju i zato će nastup u Domu omladine biti sjajna prilika da publika čuje uživo Irenine nove pesme.  Uz svoje autorske kompozicije, Irena Blagojević na albumu “Pero“ prvi put je obradila i nekoliko starih srpskih pesama.

“Jutros mi je ruža procvetala“, kompozitora Petra Tanasijevića (1932-2016), odevena je u jedan od Ireninih najlepših džez aranžmana, “Imam jednu želju“ obojili su njena flauta i moćna fank svirka, dok je za “Bolujem ja“, drugi tradicional sa albuma, rešenje bilo – bluz.

Od njenih autorskih pesama, na izdanju se nalazi jedina pesma na engleskom “Lonely Days“, etno fank kombinacija “Milo moje“, “Ljubav“, soul “Putniče“, lagana pop pesma “Pamti me“ i naslovna numera. Prilikom snimanja albuma Irena je ponovo iskoristila privilegiju saradnje sa vrhunskim muzičarima, pa su angažovani vrsni instrumentalisti kakvi su, uz gitaristu i producenta albuma Dušana Dudu Bezuhu, Crnke i Point Blank, basista Miroslav Tovirac, kontrabasista Milan Nikolić, bubnjari Goran Ljuboja Trut i Aleksandar Cvetković, klaviristi Bojan Cvetković i Ivan Aleksijević i gitarista Branislav Gluvakov Tubaćin.

Irena Blagojević/ Photo: Promo

Irena Blagojević je naša istaknuta džez, pop i soul pevačica, čiji zreli vokal, specifičnog i prepoznatljivog stila, privlači pažnju publike već godinama.

Diplomirala je flautu na Fakultetu muzičkih umetnosti. Kao kompozitor, aranžer i tekstopisac već se dokazala na svoja dva prethodna autorska albuma “Jutro bez ljubavi“ (2010) i “Blistavi grad“ (2016).

U maniru koji se temelji na tradiciji klasičnih džez diva, snažnog i upečatljivog glasa, uz svežinu modernih melodija, sa primesama pop elemenata, Irena je osvojila ne samo ljubitelje džeza, već i širu publika.

Do sada je nastupala na mnogim bitnim koncertnim scenama u zemlji (Dom omladine Beograda, Sava Centar, Kolarac) kao i na nekoliko džez festivala (Bijelo Polje, Cetinje, Valjevo, Sremska Mitrovica, Nišvil), a publika je redovno može čuti na klupskim nastupima u Beogradu.

Irena Blagojević značajan deo vremena posvećuje i pedagoškom radu – već 12 godina vodi svoju školu pevanja, namenjenu mladim i talentovanim muzičarima koji žele da savladaju i usavrše pevanje, kroz individualnu nastavu, koja podrazumeva upoznavanje sa različitim pevačkim stilovima, a kao profesor pevanja radi i u školi Master Blaster.

Koncert Irene Blagojević počinje u 20:00 časova, a ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB i putem tickets.rs sajta, po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime