Indexi i prijatelji obeležavaju 60 godina od osnivanja benda koncertom u MTS dvorani

0
836
Oglasi
Photo: Promo

Koncert “Indexi i prijatelji“ omaž je kultnom sarajevskom bendu Indexi. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda produkcijska kuća Music Time organizovaće pet regionalnih koncerata u Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu i Skoplju.

U četvrtak, 27. oktobara u MTS dvorani pevaće se vanvremenski hitovi “Bacila je sve niz rijeku”, “Sanjam”, “Balada”, “Da sam ja netko”, “Sve ove godine”, “Plima”, “Jutro će promijeniti sve”…

Sa raznih strana sveta okupiće se živi članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima. Tu će biti i gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Uz njih na bini će se smenjivati iskusnih i mladih pevača, vrhunskih vokalnih kvaliteta: Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenov, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić…

Indexi, 1970/ Photo: Promo

Indexi su najznačajnija bosanskohercegovačka pop rock grupa i jedna od najboljih ex-YU grupa koja je žarila i palila od 1962. do 2001. godine. U tom razdoblju su objavljena dva studijska albuma, 27 singlova, 12 kompilacijskih albuma, a poznato je i to da više njihovih pesama do sada nije objavljeno.

Prvi nastup Indexi su imali u jesen 1962. u sarajevskom Domu milicije. U početku su svirali instrumentalnu muziku i obrade svetskih hitova svojih uzora The Shadows, The Kinks i Cliffa Richarda, a kasnije su počeli da snimaju i sviraju i svoje pesme.

Poslednji koncert Indexa održan je u Banjaluci, u dvorani Borik 5. maja 2001. godine. Posle smrti pevača Davorina Popovića (2001) grupa je prestala da postoji.

Gitarista Slobodan Bodo Kovačević preminu je 2004. godine, bubnjar Đorđe Kisić 2005, a nedavno nas je napustio i Kornelije Bata Kovač.

Ulaznicu za ovaj koncert možete da kupite na blagajni MTS dvorane i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime