“Il Divo najveći hitovi”, turneja u čast Karlosa Marina… Muzička svetska atrakcija 14. oktobra u Štark Areni

0
369
Oglasi
Il Divo/ Photo: Promo
Il Divo/ Photo: Promo

Internacionalna muzička svetska atrakcija, ansambl Il Divo, održaće u toku 2022. godine koncerte u 60 izabranih gradova širom sveta, među kojima je i Beograd u okviru turneje “Il Divo – najveći hitovi“.

Sve najbolje i najatraktivnije numere iz njihovih 20 godina, koliko postoje, domaća publika moći će da čuje  14. okrobra u Štark Areni. Koncert u Beogradu, ali i cela turneja, će slaviti život i biće počast prerano preminulom članu ansambla – Karlosu Marinu.

Marin je svoj poslednji koncert sa bendom Il Divo održao 6. decembra u okviru novogodišnje turneje koja je bila zakazana u Velikoj Britaniji, a kako su objavili britanski mediji već sutradan je testiran pozitivan na koronavirus i potom 8. decembra hospitalizovan u Mančesteru.

Photo: Promo
Photo: Promo

Nekoliko dana kasnije, Marin je uveden u medicinski indukovanu komu i prebačen u Kraljevsku bolnicu u Mančesteru, gde je preminuo 19. decembra. Gubitak kolege i prijatelja duboko je pogodio članove benda koji su ipak odlučili da nastave turneju 2022. godine u Karlosovu čast.

Članovi Dejvid Miler, Sebastijen Izambard i Urs Buler objavili su zajedničko saopštenje o nastavku turneje:
– Karlos je bio velika ličnost, retka kombinacija neverovatne lepote, glasa koji je bio Božji dar i izvanrednog talenta. Njegova strast, razigranost i smisao za humor činili su od njega magičnu ličnost, a njegov smeh je svima podizao raspoloženje. Voleli su ga milioni obožavalaca iz celog sveta i srećni smo i počastvovani što smo mogli da izvodimo s njim tako mnogo godina. Duboko će nam nedostajati njegova živost, prijateljstvo i briljantan glas. U njegovu čast osnovaćemo “Karlos Marin” fondaciju i odavaćemo počast njegovom pevanju na budućim nastupima. Neka ga svi pamte po predivnoj duši, neverovatnom talentu i neka zauvek počiva u miru – napisali su članovi sastava Il Divo.

Il Divo/ Photo: Promo
Il Divo/ Photo: Promo

Il Divo je multinacionalna muzička grupa koju je 2003. godine sastavio poznati britanski muzički i televizijski producent Sajmon Kauel. 

Iako početak nije obećavao, postali su prvi bend koji je posle 25 godina ponovio uspeh grupe Led Zeppelin kada je objavio album bez ijednog najavnog singla koji se našao na prvom mestu top lista. Ušli su i u Ginisovu knjigu rekorda 2006. godine za najprodavani album jedne internacionalne grupe.

Kako se na zvaničnom sajtu navodi, grupa je prodala više od 26 miliona albuma širom sveta, našla se na prvim pozicijama 50 puta, primila preko 160 zlatnih i platinastih priznanja za najprodavanije albume u preko 33 zemalja i za sobom upisala četiri rekordne svetske turneje.

Ulaznice za koncert sastava Il Divo u prodaji su od danas u podne na blagajnama Štark arene i online preko aplikacije EFinity i sajta EFinity.rs.  Prvih 500 ulazniva biće u znak praznika žena na popustu od deset posto.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime