Grupa Vervet objavila debi album “Dok plačeš i smiješ se”

0
216
Oglasi
Vervet/ Photo: Manuel Paljuh
Vervet/ Photo: Manuel Paljuh

Novigradski sastav Vervet objavio je debitantski album “Dok plačeš i smiješ se” (Dancing Bear) u digitalnom obliku uz najavni video singl “Dobar dan”.

Album “Dok plačeš i smiješ se”, koji je okupio izvrsne goste (Peter Lovšin, Davorin Bogovorić, Zoran Čalić, Leo Anđelković…), nastao je i snimao se u novigradskoj kinodvorani zbog čega je ukrašen live prizvukom. Svih 11 pesama sa albuma komponovane su u blues rock maniri, iako sam bend ističe kako se ne drže čvrsto žanrovskih okosnica, već po svom nahođenju stvaraju svoj lični muzički izraz.

Za produkciju albuma bili su zaduženi Leo Anđelković i Denis Makin.

Kao prvi, zvanični singl izdvojena je numera “Dobar dan” koja je dobila i prateći spot snimljen u režiji Dragane Sapanjoš (dizajn/režija spota), pod vodstvom snimatelja/montažera Danila Cakovića Cakija. Autor fotografija sa snimanja spota bio je Manuel Paljuh.

– Pesmu “Dobar dan” izdvojili smo kao singl zbog toga što ima zarazan ritam, dobar riff koji se proteže kroz nju i jednostavan refren koji odmah ulazi u uho. “Dobar dan” preispituje i izaziva pozitivu i prolaznost jednog običnog dana – ističe frontman Denis Makin i dodaje da su pesme s albuma nastale vrlo spontano bez predodređenih pravaca ili stilova, iz čiste emocije.

– Ceo album govori o istinitim stvarima koje se oko nas događaju, o lažima političara, spontanoj ljubavi, veselju i tuzi. Zato je album nazvan “Dok plačeš i smiješ se”, jer sadrži sve te emocije, sabijene i sakrivene, otpuštene i raspršene u svemiru u kojem živimo. U suštini, to je ta kontradiktornost koja nas kroz život prati – zaključuje Denis.

Album cover/ Photo: Promo
Album cover/ Photo: Promo

Priča o grupi Vervet počela je 2002. godine u Novigradu, uz Denisa Makina, izvrsnog gitaristu, pevača, kompozitora, tekstopisca i aranžera, koji kao spiritus movens stoji iza ove kreativne fuzije.

Kroz godine menjali su se muzičari koji su bili članovi grupe Vervet, a početkom 2015. godine okuplja se i danas aktualna postava benda.

Uz frontmana Denisa Makina, grupu Vervet danas čine Dušan Prosen (klavijature/hammond orgulje/back vokal ), Tea Tidić (bas/back vokal) i Marco Mattietti (bubnjevi/perkusije), uz, po koncertnoj potrebi dodatna postava koju čine Zvonimir Bajević (truba), Mario Bočić (sax), Luka Žužić (trombon) i Leo Anđelković (gitara/back vokal).

Početkom 2017, u ovom sastavu, Vervet počinje s autorskim radom, a rezultat je bio predstavljen na velikom koncertu u novigradskoj kino dvorani krajem aprila iste godine godine kada je grupa koncertno predstavila debitantski album “Dok plačeš i smiješ se” koji je sada objavljen prvi put u digitalnom obliku.

Album “Dok plačeš i smiješ se” možete da slušate na svim digitalnim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime