Grupa Gordi posle 42 godine promovisala povratnički album “Fenix”…

0
225
Zlatko Manojlović/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Rok sastav Gordi gitariste i pevača Zlatka Manojlovića predstavio je u subotu povratnički album “Fenix”, pred kolegama i brojnim ljubiteljima hevi metala u prodavnici “Jugoton” izdavača Croatia Records.

– Novi album je izašao nakon pune 42 godine, zato se i zove ‘Fenix’. Malo je manje agresivan i nalik je na neke naše mirnije početke… Drugačiji je od ‘Paklenog trija’ (1981) – rekao je Manojlović.

Sa albuma “Fenix”, posetioci su preko razglasa mogli čuti nove Manojlovićeve pesme poput “Želim da se napijem”, “Imaš samo jedan život”, “Ozbiljno zezanje” i “Nema nas više”.

Zlatko Manojlović najavio novi album: Imam još 200 pesama koje verovatno nikada neću snimiti…

Manojlović je povodom koncerta u Beogradu rekao:

– Vidimo se uskoro sigurno.

Manojlović je karijeru počeo 1966. godine kada je njegova kompozicija odnela pobedu na takmičenju Radio Beograda “Studio 6 vam pruža šansu”.

Zlatko Manojlović objavio remasterizovane albume grupa Dah i Gordi u jednom box setu

Bio je član jugoslovenskih rok-grupa Džentlmen, Fleš, Dah i Gordi, koji su od rok početaka skrenuli ka hevi metalu na “Paklenom triju” i poslednjem albumu “Kraljica smrti” (1982).

Među Manojlovićevim najpoznatijim kompozicijama je gitaristički instrumental “Jednoj ženi”, a već decenijama unazad muzičku karijeru gradio je u inostranstvu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime