Grupa E-Play zvanično objavila singl “Osmeh” i najavila šesti album…

0
69
E-play/ Photo: Filip Mijailović
Oglasi

Prošle nedelje je na Dorćol Platzu održana promocija spota za pesmu “Osmeh” benda E-play. Uz prisustvo velikog broja kolega, prijatelja i novinara, bend je predstavio svoj novi muzički i vizuelni izraz i najavio šesti studijski album.

Pesma je snimljena u novosadskom studiju Road, a produkciju je radio Dejan Lalić. Ovaj spot, koji nosi potpis Vuka Protića, predstavlja sedmi zajednički projekat između grupe E-play i ovog talentovanog režisera. Spot je snimljen na nekoliko neobičnih lokacija, uključujući terasu kluba Sinnermen, monumentalni spomenik na Kosmaju i spomenički kompleks na Kadinjači.

E-play dobio GODUM za najemitovaniju rok interpretaciju

U “Osmehu”, E-play nas vodi kroz jednu ljubavnu priču koja je vizuelno upotpunjena simbolima socijalizma kasnih četrdesetih i početka pedesetih godina prošlog veka. Inspiracija za estetiku spota došla je iz vremena socijalističke Jugoslavije, što je dočarano kroz crvene košulje, crne kravate i ostale karakteristične elemente tog perioda.

Maja (E-Play): Ako nemaš dobru pesmu, niko na svetu ne može da ti pomogne

Maja Cvetković, frontmenka benda, ističe:

– Hteli smo da damo paralelu između vizualne kulture socijalizma i današnjice. Nadam se da smo u tome uspeli. Neki od simbola tog vremena su predstavljeni u ovom vizualnom radu koji je napravio Vuk Protić, a koji prati jednu ljubavnu tematiku naše nove pesme. Sve je moralo da bude u crvenoj boji socijalističke Jugoslavije, pa smo zato bili inspirisani nekadašnjim autfitom grupe Kraftwerk. Radujem se što smo konačno uneli vedrije boje u našu uniformu. Mislim da smo sa ovom pesmom otišli još jedan korak dalje u našem muzičkom izrazu.

“Osmeh” će se naći na šestom po redu albumu grupe E-play. Ovaj singl predstavlja ne samo muzički, već i estetski iskorak za bend. Pogledate spot za “Osmeh”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime