Diši za sebe, jer dišeš za druge… Ekološki rok festival AIR FEST 2024. – 14. i 15. juna u Zabranskoj šumi

0
138
Prljavi Inspektor Blaza i Kljunovi, Priča 2022/Photo: AleX
Oglasi

AIR FEST je za svoju eko – rok priču, koja je ove godine 14. i 15. juna izabrao, od početka sa dobrim razlogom, Zabransku šumu nadomak grada Obrenovca.

– Verujemo da muzički festivali nisu samo događaji, već mesta na kojima se uvek srećemo iz tih – pravih razloga. Lepa sećanja su samo jedan od njih, ljubav za rokenrolom takođe, a svest o zdravoj životnoj sredini ono od čega ne odustajemo, iz godine u godinu – kažu organizatori ovog sjajnog festivala.

AIR FEST je krenuo u muzičko ekološku priču pre 4. godine vođen idejom da je muzika jedan od najlepših načina komunikacije kako sa odraslima, tako i sa najmlađima, ali prvi korak moramo napraviti mi. Zato je ovogodišnji slogan “Diši za sebe, jer dišeš za druge”!


MUZIČKI PROGRAM AIR FEST-a

Muzički program AIR FEST-a ove godine je u znaku bendova koji su višegodišnji prijatelja festivala uz aktuelne regionalne zvezde domaće, ali i internacionalne muzičke scene sa koje nam direktno stiže autentična ličnost rokenrola od istorije do danas. Prvi put ćemo imati na bini i DJ gosta koji se uklapa savršeno u kontekst jednog eko – rok festivala!

Jedna reč za tri dana AIR Festa pod otvorenim nebom obrenovačke Zabranske šume: Sloboda!

Prvog dana, 14. juna, ćemo imati priliku da ćujemo srčani pank rok grupe Patent, garažne 16823, beogradski pop rok – Dram, tradiciju rokenrol poezije, grupu K.K.N. i za sam kraj večeri rokenrol omaž sa gradskim integritetom – Dj Kedlavi.

Drugog dana AIR FEST-a, 15. juna sviraju bend Gluvo doba, lepota treš pank roka Bolesna Štenad, jedinstveni Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, reginalne zvezde indi – rok orijenta KOIKOI i Daniel Jeanrenaud, istinska legenda bluz i rokenrol sveta, ključna karika čuvenih Kingsnakes a, i to uz ritam podršku domaćih šoumena – Multietničke atrakcije.

AIR FEST line up

EKOLOŠKI PROGRAM AIR FEST-a

Kao ekološki rok festival koji okuplja oko sebe one jednako strastvene za muziku koliko i za životnu sredinu bez zagađenja i primenjiva ekoloških prava, ponosni smo na činjenicu da svake godine osim dobrog zvuka uspevamo da prenesemo i ekološki stav i znanje zahvaljujući vrhunskim stručnjacima iz oblasti zaštite vazduha i životne sredine.

Svaku našu ekološku priču otvaraju najmlađi i to na umetničko – aktivistički način, jer za zdrav vazduh se moraju izboriti i veliki i mali kojima sve naše ostaje i ono dobro i ono loše.

Zato ove godine obrenovački osnovci na AIR FEST–u izvode predstavu “Oplaneti se” pod palicom pozorišne grupe Hator.

Ovo je priča o uticaju globalnih ekoloških problema na živote dece u jednom naselju. Kroz svakodnevne događaje i situacije deca spoznaju koliko smo naudili sami sebi narušavajuci prirodnu ravnotežu, ali i koliko mi sami možemo da učinimo na očuvanju životne sredine upravo kostisteći dostignuća modernog sveta.

Air Fest nam u Obrenovcu pokazao kako će izgledati – dan posle sutra – ako sačuvamo prirodu i rokenrol

Osim ove poučne predstave ove godine je organizovan i konkurs na temu zaštite životne sredine i naše planete. (https://airfest.org/likovni-konkurs-oplaneti-se/)

Drugog dana festivala, u subotu od 13 časova, Milenko Jovanović, diplomirani meteorolog, član stručnog tima Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik Odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha; koordinator uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije vodiže panel na temu trenutne situacije u vezi opšteg zagađenja vazduha i životne sredine u regionu.

AIR FEST promo

AIR FEST je imao dosta uspeha u prikupljanju humanitarnih sredstava zahvaljujući velikom prijatelju festivala, “Froneri” sladoledima, koji su već višegodišnji pokrovitelji naših humanitarnih akcija. Kupovinom sladoleda doniramo novac direktno deci koja su već u velikom broju prijavljena za ovaj naš mali, a veliki slatki doprinos. Ove godine pomažemo Nikoli Aćimoviću.

(https://www.budihuman.rs/korisnik/1056/nikola-acimovic)

Ulaznice za AIR fest 2024. su u prodaji po cenama od 1.000 dinara za petak, 14. jun i 1.200 dinara za subotu, 15. jun, a paket ulaznica za oba dana je 2.000 dinara.

PRODAJNA MESTA:
Obrenovac ,”Kafana kod tri lepe”, Zabran ul. Zabranski put 10/A.
Beograd: Caffe “Žizolino”, Novi Beograd, Blok 21

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime