Grmeće Banovina, jer… Bjesovi stižu 8. juna u Niš

0
207
Bjesovi u Amerikani/Photo: Bojan Nikolić
Oglasi

Posle koncerata u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, gornjomilanovački Bjesovi, nastupiće u Nišu u subotu, 8. juna u dvorištu Univerziteta (Banovina) sa početkom od 21:00 čas.

Biće ovo jedan od prvih povratničkih koncerata Bjesova posle prošlogodišnjeg raspada benda. Oni će u Nišu nastupiti u novoj postavi koju čine: Zoran Marinković Marinko (vokal), Slobodan Vuković Billy (gitara), Mihailo Laušević (gitara), Marko Marković (bas) i Miloš Knežević (bubnjevi).

Osnaženi i podmlađeni Bjesovi dolaze u Niš sa novom energijom i entuzijazmom i najavljuju koncert koji će trajati preko dva sata, a na repertoaru će se naći sve antologijske pesme: “Bolje ti”, “Kiša”, “Čak i da mogu”, “Kad mi stane dah”, “Ime”, “Avioni pevaju”, “Vraćam se dole”, “Vreme je”, “Ona te voli”, “U osvit zadnjeg dana”…

Ako pričamo o Bjesovima, možda bi najbolje bilo da priču započnemo “medaljama” koje je su osvojili, jer, istina je da Bjesovi, s obzirom na to da dolaze iz srpske provincije, najverovatnije ne bi bili primećeni od strane publike i kritike, da nije bilo svakome jasnih i vidljivih uspeha benda.

Bjesovi u Amerikani/Photo: Bojan Nikolić

Prvi veliki uspeh Bjesova je pobeda na Gitarijadi u Čačku 1990. godine, kada su novac od nagrade iskoristili za snimanje prvog albuma.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 1993. godine, ovaj bend odnosi ubedljivu pobedu i na 27. Zaječarskoj gitarijadi, a sledeće godine, po mišljenju mnogih svedoka, Bjesovi su imali i najupečatljiviji nastup na festivalu Brzi bendovi Srbije u Beogradu.

Antologijski albumi koji su usledili, brižljivo osmišljeni nastupi, mnoštvo koncerata, kao i prepoznatljivi i lični tekstovi, ali i velika medijska pažnja usmerena na ovu u svakom pogledu zanimljivu grupu, obezbedili su Bjesovima kultni status kod publike.

Ulaznice za niški koncert po pretprodajnoj ceni od 1500 dinara u prodaji su i mogu se kupiti u pivnici Nemir (Učitelj Tasina 17) i Vintage Shopu (Davidova 9).

Na dan koncerta, cena ulaznice će da iznosi 1700 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime